Kojom će kompanijom Kraljevčani leteti do Beča

Vlada Srbije objavila je tender za izbor avio prevoznika sa aerodroma "Morava" u Kraljevu. Trogodišnji ugovor procenjen je na 5,7 miliona evra, sa koliko će Vlada subvencionisati kompaniju koja bude zadovoljila tenderske uslove.

Avioni bi najpre trebalo da lete na linijama do Beča i Solunu i to po tri puta nedeljno.

Ipak, Beč i Solun nisu bile jedine destinacije na listi želja kraljevačke lokalne samouprave

"Na osnovu elaborata koji su sačinili zaposleni u gradskom Projektnom razvojnom centru, predložili smo tri destinacije u Nemačkoj. To su Frankfurt, Minhen i Ninberg kao grad u kome se nalazi sedište "Leonija" koji svoju najveću fabriku u Srbiji otvara baš u Kraljevu. Predložili smo i Beč i Instanbul, s obzirom da veliki broj naših sunarodnika živi u ova dva grada", objašnjava gradonačelnik Kraljena Predrag Terzić.

Izgleda da su se putovanju do Beča za pola sata najviše obradovali žitelji Kraljeva i okolnih mesta.

"Znam ljude iz Kraljeva koji su najavili da će prvim letom za Beč otići bar na kafu", kaže Mileva Milojević iz sela Lađevci.

Čiji će avioni leteti sa aerodroma "Morava" znaće se do polovine novembra.

Uslovi tendera su isti kao i za linije od javnog značaja sa aerodroma Konstantin Veliki.

"Pored raznoraznih uslova, letilica mora da budu sa minimum 70 sedišta. Od interesantnih uslova, tu je i postojanje kol centra u Srbiji i mogućnost za tri leta godišnje do Beča, a do Soluna sezonski", objašnjava urednik portala Tango Six Petar Vojnović.

Na "Moravu" povremeno već sleću privatni avioni i helihopteri. Spreman je i za redovne komercijalne letove

"Svaki početak je težak. Tako će i ovaj početak biti težak za nas, pogotovou zimskoj sezoni. Zahvaljujući najsavremenijoj i najnovijom opremi koja nam je nabavljena, spremni smo za obavljanje redovnog avio saobraćaja i u najtežim uslovima, ističe direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković.

Osoblje je osposobljeno je za samostalan rad. Spremni su da 1. decembra dočekaju putnike i avione.

Kog dana u decembru će to biti zavisi od aviokompanija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи