Ministarstvo za rad uvodi klizno radno vreme

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uvelo je mogućnost kliznog radnog vremena za zaposlene u ovom ministarstvu.

U saopštenju Ministarstva rada se navodi da će zaposleni svoje radno vreme moći da započnu u intervalu od 7.00 do 8.30 časova, dok će sa poslom moći završe između 15.00 i 16.30, po isteku osmočasovnog radnog vremena.

"Strategija podsticanja rađanja kao jedan od svojih ciljeva utvrđuje i promovisanje među potencijalnim i aktuelnim roditeljima postojećih zakonskih rešenja koja se tiču boljeg usklađivanja rada i roditeljstva", navedeno je u saopštenju. 

Ministar Zoran Đorđević je naveo da su zaposleni i njihova prava u fokusu rada resora kojim rukovodi. 

"Ovo ministarstvo je pionir u brojnim inovacijama kada je u pitanju oblast rada i radnih odnosa, tako je i u ovom slučaju. Želimo da naši zaposleni budu zadovoljni, da mogu da usklade sve svoje obaveze, jer samo tako će nastaviti da rade sa elanom, što nam je veoma važno jer se njihov posao odnosi indirektno na sve građane", rekao je ministar Đorđević.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво