Ministarstvo za rad uvodi klizno radno vreme

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uvelo je mogućnost kliznog radnog vremena za zaposlene u ovom ministarstvu.

U saopštenju Ministarstva rada se navodi da će zaposleni svoje radno vreme moći da započnu u intervalu od 7.00 do 8.30 časova, dok će sa poslom moći završe između 15.00 i 16.30, po isteku osmočasovnog radnog vremena.

"Strategija podsticanja rađanja kao jedan od svojih ciljeva utvrđuje i promovisanje među potencijalnim i aktuelnim roditeljima postojećih zakonskih rešenja koja se tiču boljeg usklađivanja rada i roditeljstva", navedeno je u saopštenju. 

Ministar Zoran Đorđević je naveo da su zaposleni i njihova prava u fokusu rada resora kojim rukovodi. 

"Ovo ministarstvo je pionir u brojnim inovacijama kada je u pitanju oblast rada i radnih odnosa, tako je i u ovom slučaju. Želimo da naši zaposleni budu zadovoljni, da mogu da usklade sve svoje obaveze, jer samo tako će nastaviti da rade sa elanom, što nam je veoma važno jer se njihov posao odnosi indirektno na sve građane", rekao je ministar Đorđević.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 19. nov 2019, 20:55) - anonymous [neregistrovani]

Nedelja

Da li ste se ikada zapitali kako je majkama koje rade sedam dana u nedelji ,koje su zeljne porodice i kuće ,a o kliznom radnom vremenu mogu samo da mastaju . Bile bi presrećne da im je bar nedelja slobodan dan . Ja vas molim samo se zamislite na trenutak kako je njima. Hvala.

(petak, 25. okt 2019, 14:35) - anonymous [neregistrovani]

A privatni sektor?!

Zato u privatnom sektoru radimo i po 10 sati za 25000 dinara. Odavde treba bezati sto dalje !

(petak, 25. okt 2019, 12:43) - anonymous [neregistrovani]

Super

Oni stimulišu sebe i svoje zaposlene, a šta je sa ostatkom Srbije? Naročito oni koji rade u privatnom sektoru za neku crkavicu...