Vazduh u Beogradu zagađeniji nego inače, građani da prate zvanične podatke

U Beogradu su ovih dana zabeležene veće koncentracije zagađujućih materija nego što je to uobičajeno, a glavni razlog su pojačan saobraćaj i vremenske prilike, izjavio je direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović.

Radović je naveo da se vrednosti zagađujućih materija menjaju iz sata u sat. Prema podacima jednog stranog sajta, Beograd je juče bio najzagađeniji grad na planeti, dok su merni aparati Agencije pokazali drugačije vrednosti.

Kako kaže Radović, kvalitet vazduha u Beogradu varirao je tokom dana od prihvatljivog do zagađenog.

"Vazduh je ovih dana zagađeniji nego obično, a tome doprinosi povećana koncentracije saobraćaja, kao i vremenske prilike, hladne noći i topli dani, ali i to što su vlasnici pojedinih objekata počeli da greju svoje kuće", kaže Radović.

Kada je reč o koncentracijama zagađujućih materija, dominiraju suspendovane čestice PM-10.

Radović kaže i da je upoznat sa podacima koje je objavio strani sajt, ali da građani treba da se oslanjaju na podatke domaćih zvaničnih institucija i Evropske agencije za životnu sredinu.

Ti podaci, kaže, dostupni su na veb-stranici Agencije, a takođe postoji i aplikacija.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи