Novi Sad slavi Dan oslobođenja grada

Novi Sad obeležava Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu, jedan od najvažnijih datuma u istoriji grada i dan sećanja na ljude koji su se žrtvovali za potomstvo.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je venac na spomen groblju poginulim oslobodiocima Novog Sada.

U podne, u Gradskoj kući, tradicionalno se dodeljuju dve prestižne nagrade, Novembarska povelja i Oktobarska nagrada.

"Da nije bilo 23. oktobra 1944. godine i pobede dobrog nad zlom, danas Novi Sad ne bi mogao biti evropska prestonica mladih, ne bi mogao za dve godine biti evropska prestonica kulture i ne bi mogao da se razvija", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Istakao je da Novi Sad danas ima studenata koliko je imao stanovnika posle Drugog svetskog rata.

"Duboko smo zahvalni svim znanim i neznanim junacima koji su dali ono najvrednije što su imali i rizikovali svoje živote da bismo mi danas živeli u gradu kao što je Novi Sad", naglasio je Vučević.

Izrazio je zahvalnost i svim savezničkim borcima i armijama, a posebno Crvenoj armiji.

Gradonačelnik je istakao da će se truditi da razvija Novi Sad kao moderan srednjoevropski grad, stvarajući nove sadržaje, ali i čuvajući kulturno i istirujsko jezgro grada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво