Odgovor novinarke Cenzolovke RTS-u

Objavljujemo odgovor novinarke portala Cenzolovka na tekst objavljen na portalu RTS-a.

Novinarka Cenzolovke Tamara Spaić poslala nam je reakciju na tekst "Lažne vesti Cenzolovke", koji prenosimo u celini.

Odgovor RTS-u 

Glup naslov na RTS-u

U poznatom maniru objavljivanja reakcija, ali ne i vesti na koje reaguju, RTS je na svom portalu objavio reakciju na moj tekst »RTS prećutao optužbe protiv Milana Radoičića o prikrivanju zločina«. Naslov reagovanja je »Lažne vesti Cenzolovke« i kao što je slučaj sa svim klikbejtovima (clickbait), koji suštinski nepošteno privlače pažnju čitalaca na tekst koji ne odražava ono što piše u naslovu, ni ovaj RTS-ov nema nikakve veze sa tekstom iznad koga stoji.

Jer, RTS nije demantovao nijednu činjenicu iznetu u tekstu. Konstatovali su da sam napravila jednu grešku i da sam je ispravila sat vremena nakon što je tekst objavljen na sajtu Cenzolovke.

Ispravku nisam unela, kako RTS piše »slučajno, po nečijem nalogu ili sugestiji«, nego vrlo namerno, čim sam uočila da je moj tekst neprecizan i da sam izostavila informaciju da se moja analiza odnosi na portal. RTS svoju grešku nije ispravio do danas, pa ih pozivam da to učine i informišu građanje o detaljima koje je o Milanu Radoičiću izneo kosovski tužilac, prestanu da manipulišu i počnu da se bave onim za šta ih plaćamo.

I dalje želim da verujem da je u pitanju samo glup naslov nekoga ko se obučava na režimskim tabloidima, a ne glup napad na nezavisan portal fondacije koja nosi ime hrabrog novinara koga je režim ubio.

Tamara Spaić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво