Nova kuća za novi početak braće Grbić

Godinu i po nakon što su ostali bez majke, trojici dečaka privrednici i građani Kosjerića napravili su kuću. Ključ je dat najstarijem – Dejanu.

Devetnaesti rođendan, Dejan će proslaviti u novoj kući, dok će njegova dva mlađa brata do punoletstva biti u starateljskoj, odnosno hraniteljskoj porodici. Zaposlio se po završetku škole, ali se trudi da provede što više vremena sa braćom.

"Bilo je strašnih stvari u mom životu, što se desilo...Ovo je sad neki novi, lepši početak u mom budućem životu, za mene i braću. Trudiću se da idemo na bolje, da se lepše stvari sad dešavaju", kaže Dejan Grbić.

Akciju za izgradnju kuće pokrenuli su Centar za socijalni rad i opština, a uključili su se gotovo svi građani i privrednici Kosjerića, opremili su kuću i obezbedili dovoljno ogreva za zimu.

"Nadam se da će ovim projektom porodici Grbić, najstarijem bratu Dejanu i njegovom bratu Darku, koji će uskoro početi da žive ovde, koliko toliko biti olakšan život i da će naći taj duševni mir", ističe predsednik Opštine Kosjerić Žarko Đokić.

"Mi i dalje ostajemo tu da budemo deci podrška u svakom smislu, što se tiče informacija s pravne strane, životnih potrebnih informacija, saradnje, pomoći svakakve vrste tako da biće i dalje briga naša", naglašava direktorka Centra za socijalni rad Kosjerića Mirjana Kostić.

Zahvalan na podršci sugrađana, Dejan se već pokazao kao dobar domaćin na useljenju a za koji dan rođendan će sa braćom proslaviti u novom domu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. okt 2019, 20:48) - Ненад Ранисављевић Париз [neregistrovani]

Леп гест општине Косјерић

Право да вам кажем овај текст ме је одушевио , веома леп гест за младе дечаке Грбиће да сад кад већ немају родитеље бар да имају нови дом и кров над главом у свом поседу и власништву јер је зима сасвим близу већ за неких месец два , сада бар имају где да презиме нареднупредстојећу зиму .