Šta privlači kineske turiste u Zapadnu Srbiju

Srbija je kao turistička destinacija postala privlačna sve većem broju kineskih turista, zbog čega u našoj zemlji gostuju brojne grupe najmnogoljudnije nacije. Posebno je popularna Zapadna Srbija, a zbog njene privlačnosti i crnogorske turističke agencije organizuju dolazak turističkih grupa iz Kine.

Svakodnevno u vožnji Šarganskom osmicoom uživa sve veći broj kineskih turista. Broj grupnih poseta ove godine premašiće dve stotine, ali mnogi u zapadnu Srbiju dolaze i individualno.

Kineski turisti navode da ih u Srbiji privlače prirodne lepote – drveće, jezera, planine...

"Odnedavno Kina i Srbija su razvile posebne prijateljske odnose. Tako da sam odlučila da prvi korak obilaska Evrope učinim ovde u Srbiji", objašnjava kineska turistkinja, dok njen saputnik ističe da su prirodne lepote ono što ih privlači da posete Srbiju. 

Prirodne lepote Srbije privlačne su i turističkim agencijama iz Crne Gore, koje organizovano dovode turiste iz Kine. Jezičke barijere premošćuju turistički vodiči.

"Srpski jezik učim tako što kupujem knjige, pričam, vežbam sa ljudima. Ljudi u Srbiji su pošteni, ljubaznI", navodi Sai Ju Zan, turistički vodič

Kineski turisti borave i na Zlatiboru, ali nedovoljno da bi upoznali sve lepote najposećenijeg srpskog turističkog centra.

"Dolaze na jedno noćenje. Jer su uglavnom na nekom proputovanju, ili imaju neke druge planove da li da posete Mokru Goru, Drvengrad. Ali generalno, to jedno noćenje pravi nekad i nama problem, ukoliko su termini u sezoni, jer nam zauzmu hotel za čitav dan i tako odbijemo neke naše stalne goste", objašnjava Nikola Knežević, direktor privatnog hotela.

Ipak, reč je o najmnogoljudnijoj naciji, pa se ugostitelji prilagođavaju. Užički kraj, uz prirodne lepote ima i bogatu gastronomsku ponudu koja je zahvaljujući prevod na kineski jezik gostima sasvim dostupna.

broj komentara 0 pošalji komentar