Pogledajte kako je bubanj težak 53 tone ubačen u kotao

Grejna sezona u kruševačkoj Gradskoj toplani otpočela je puštanjem u rad dva gasna kotla za čiji je remont kao i za remont dva kotla na čvrsto gorivo, u Centralnom toplotnom izvoru, država obezbedila 320 miliona dinara.

Završetkom svih radova, koji se očekuju oko 25. decembra, očekuje se da kruševačka toplana počne da radi punim kapacitetom.

Generalni direktor toplane Dragan Azdejković rekao je da se danas ubacio bubanj, koji je, kaže, srce kotla.

"Od 1982. godine kada su napravljeni kotlovi to se nije menjalo i sada ste prisustvovali ubacivanju u Kotao 2. On sadrži 1.320 cevi, težak je 53 tone. Posle ovoga sledi povezivanje sa drugim delovima Kotla 2 i mi očekujemo da 15. novembra Kotao 2 bude spreman za proizvodnju. Ovakav drugi deo za drugi kotao stiže za 15 dana. I onda će i on biti ubačen na isti način", rekao je Azdejković.

Završetkom radova, Gradska toplana u Kruševcu obezbediće veću pouzdanost snabdevanja zahvaljujući mogućnosti kombinovanja gasnih i kotlova na ugalj, kao i 90 megavata instalirane snage što će omogućiti proširenje mreže za još 2.000 novih korisnika.

Prema rečima Azdejkovića, u narednih 15 godina ne očekuju se intervencije na izvorima tople energije već samo na toplovodu, u slučaju opravki i proširenja mreže.

Vrednost investicije koja uz rekonstrukciju gasnih i kotlova na ugalj obuhvata i izmenjivačku stanicu i građevinske radove na sanaciji objekta toplane je 400 miliona dinara.

U kruševačkoj toplani kažu da se cena grejanja za 9.000 korisnika usluga daljinskog grejanja ove zime neće menjati, ostaće 80 dinara po metru kvadratnom, što za stan od 50 metara kvadratnih iznosi 4.200 din.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво