Reagovanje RTS-a na uvrede Sergeja Trifunovića izrečene na Tviteru

Svojim poslednjim oglašavanjem na društvenim mrežama, glumac-političar i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović dao je izrazima "prostakluk" i "odvratnost" potpuno novi smisao, saopštava RTS.

Tvrdnjom da emisija RTS-a "Upitnik" postoji da "voditeljka ne bi radila na poziv", insinuirajući na prostituciju, Trifunović je, zajedno sa onima koji su ga na Tviteru podržali, otišao čak ispod nivoa primitivizma.

Od onih kojima je jedan tvit dovoljan da zasijaju svojim prostaklukom, a tvituju svaki dan, RTS ne traži nikakvo izvinjenje jer je tražiti tako nešto potpuno besmisleno.

Za 16 godina koliko postoji emisija "Upitnik" bilo je pokušaja da se ova emisija zabrani, bilo je uvreda i nezadovoljstva od strane mnogih političkih aktera, ali nikada se nije tako daleko zaplivalo u prostakluku kao što je to sada učinio Trifunović.

Zato, umesto poziva na izvinjenje, RTS moli sve učesnike ovakvih i sličnih emisija, ali i one koji bi da se bave dijalogom na javnoj sceni, da se pre svega verbalno "razoružaju".

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 17. okt 2019, 07:59) - Dingo [neregistrovani]

Voditeljka 5+

Gledam cesto "Upitnik", ali u poslednje vreme samo zbog toga sto se divim voditeljki kako tolike godine uspeva da bude profesionalna, ljubazna, smirena i da toliko moze da drzi licnu distancu u odnosu na te rijaliti likove koji pricaju jedan preko drugog, svadjaju se, vredjaju, odlucuju nam o sudbini, a prinudjena je da ih dovodi u emisiju. Cast izuzecima. Oni koje ne dovodi je ovako ruzno napadaju...treba 16 godina sa time u glavi ziveti, leci, buditi se. I o njoj retko mozete cuti, ne oglasava se, ne daje intervjue, nije po novinama. Tako se ponasa cestita i vredna osoba sa integritetom. Svaka cast! Ne daj se Olivera!

(četvrtak, 17. okt 2019, 07:30) - anonymous [neregistrovani]

Сергејев политички циљ

Тек након овог простаклука уочавам колико су мале шансе да Трифуновић и његова странка уђу у парламент. Он то сигурно добро зна. Зато и потеже "најтежу артиљерију", спреман да плати и судску пресуду.