UNS I NUNS osuđuju uvrede Oliveri Jovićević

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje vulgarne i seksističke pretnje i uvrede koje su danas na Tviteru predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović i njegovi istomišljenici uputili urednici emisije "Upitnik" na Radio-televiziji Srbije Oliveri Jovićević i traži da joj se Trifunović izvini. Uvrede je osudilo i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Trifunović je na Tviteru objavio da emisija koju Olivera Jovićević vodi postoji da ne bi radila na poziv, insinuirajući na prostituciju, kao i da će pokret na čijem je čelu kada dođe na vlast legalizovati prostituciju i omogućiti joj da radi svoj posao. Ispod ove objave sledi niz jednako uvredljivih pretnji.

UNS ističe da uvrede Trifunovića predstavljaju radikalizaciju obračuna političara sa novinarima i poziva političke stranke, poverenicu za zaštitu ravnopravnosti i novinarske i nevladine organizacije čija je misija borba protiv nasilja nad ženama da stanu u zaštitu dostojanstva Olivere Jovićević.

Uvrede je osudilo i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

"Neprofesionalizam i neznanje novinara podložni su kritici i postoje mehanizmi da se ukaže na ostrašćenost ili propagandnu delatnost medijskih radnika, ali su nedopustive seksističke ili bilo kakve druge uvrede i nipodaštavanja u javnom prostoru, a naročito tim metodama ne bi smeli da se služe političari i javni funkcioneri", navodi NUNS.

Reagovao je i potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić, koji je rekao da naprednjaci brane neprikosnoveno pravo na dostojanstvo svake žene u Srbiji.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво