Taksisti prekidaju protest

Nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, taksisti su odlučili da prekinu protest. Predsednik Saveza auto-taksi udruženja Srbije Aleksandar Bjelić izvinio se građanima zbog svih problema, ali je rekao da su oni izazvani neradom gradskih i republičkih organa. Ukoliko se desi da dogovori ne budu poštovani, taksisti će u mnogo većem broju tražiti prava, poručio je Bjelić.

Predstavnici taksi udruženja koji su danima protestovali u Beogradu sastali su se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nakon sastanka, Aleksandar Bjelić je rekao da je konstatovano gde su problemi unutar rada državnih organa i da je dogovoreno da se iz dana u dan prati da li će država striktno primenjivati propise o nelegalnom prevozu putnika.  

"Ukoliko se desi da to što smo se dogovorili ne bude poštovano, taksisti će u mnogo većem broju tražiti prava", rekao je Bjelić.  

Istakao je da su predsednik Srbije i predstavnici taksi udruženja pokazali veliko razumevanje za građane.

Kaže da je protest bio iznuđen potez i da taksisti više neće upirati prstom u bilo koga ko nije radio svoj posao. Dodao je da je danas novi početak i da će se pratiti sprovođenje zakona. 

Bjelić je dodao da su čuli da je, dok su sedeli sa predsednikom, već oduzeto jedno vozilo i pre dogovora. Apelovao je na sve koji obavljaju prevoz putnika, a to ne čine u skladu sa zakonom, da je bolje da ne prave nikakve probleme. 

Pojasnio je da će protest prestati kada se predstavnici taksista budu obratili kolegama i objasnili im o čemu se razgovaralo.  

Napomenuo je da je važno i da se menja slika o taksistima, da će početi kupovina novih vozila kao i davanje određenih pogodnosti koje će se odnositi na prevoz trudnica.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da razgovor sa taksistima nije bio lak, ali da je najbitnije postignuto.

Pre ovog dogovora, desio se onaj između kompanije "CarGo Tehnologis" i novog udruženja taksista.

Ranije su iz "CarGo"-a saopštili da im se javilo stotinak taksista koji bi prešli u novo udruženje.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво