Vulin: Vojska Srbije uvek ide na pobedu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, obišao je u sportskom centru Vojne akademije, završne pripreme ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koje će od 18. do 27. oktobra učestvovati na 7. Svetskim vojnim igrama u Kini. Poručio je Vojska Srbije uvek ide na pobedu.

Aleksandar Vulin navodi da Vojska Srbije nikada nije išla s većom niti spremnijom delegacijom na svetsko vojno prvenstvo.

"I bez obzira što ćemo biti u konkurenciji najvećih armija sveta, koje mobilišu svoje pripadnike, ali i najveće šampione u svojim zemljama, Vojska Srbije očekuje da ćemo se na prestižnom takmičenju okititi brojnim medaljama", naveo je Vulin.

Tokom razgovora sa strelcima, triatloncima i takmičarima u borilačkim sportovima –džudsitima, rvačima, tekvondistima i bokserima, ministar odbrane je želeo da čuje njihove utiske o toku priprema i uslovima koji su im obezbeđeni za trening, ali i o ambicijama, za koje je rekao da su, kad je reč o Vojsci Srbije – uvek pobedničke. 

"Nama je velika čast što će uniforme Vojske Srbije nositi jedan Ćulum ili Kukolj, baš kao i Tijana Bogdanović, Nemeš, dakle zaista najbolji u našoj zemlji. Tu su i sjajni strelci Arunović i Grgić. Očekujemo da će svi oni značajno doprineti da Vojska Srbije bude još poštovanija", naveo je ministar.

Dodaje da će svi oni koji svoju budućnost vežu za Vojsku Srbije, imati prilike da se bave sportom, da se takmiče i da zastupaju svoju zemlju.

"Jer, ovo je nešto što u civilstvu ne možete tako lako da ostvarite, ali ovde u Vojsci Srbije, na Akademiji, u Vojnoj gimnaziji, u službi u Vojsci Srbije, moći ćete da sretnete i družite se s najpoznatijim sportistima, ali i da zastupate svoju zemlju na najprestižnijim svetskim takmičenjima", rekao je Vulin, navodi Ministarstvo odbrane .

Ponovio je velika očekivanja uoči Svetskog prvenstva kao i poruku da će svi sportisti koji će nositi uniformu Vojske Srbije dati sve od sebe, te da "više od toga niko ne može da traži od njih, ali da je manje od toga apsolutno neprihvatljivo, jer Vojska Srbije uvek ide na pobedu".

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, nakon što je takmičarima poželeo puno uspeha na takmičenju, istakao je da je ta organizacija u potpunosti stala iza priprema sportista.

"Pre godinu dana potpisali smo sporazum s Ministarstvom odbrane, i zaista naša saradnja je izvanredna, na čemu bih posebno zahvalio ministru Vulinu", istakao je proslavljeni srpski rvač, i posebno podvukao činjenicu da su deo sportske ekipe vojske i braća Nemeš, Kukolj,  Andrea Arsović i drugi vrhunski sportisti. 
 
Potpukovnik Nenad Milosavljević, maratonac, koji iza sebe već ima sjajne rezultate, imaće tu čast da na otvaranju predstojećeg takmičenja nosi srpsku trobojku.

"Ta činjenica me čini veoma ponosnim. Vojska Srbije će ove godine peti put učestvovati na svetskim vojnim igrama, a ono što će ove godine biti novina je to što će boje Republike Srbije i Vojske Srbije braniti i naši profesionalni sportisti, poput braće Nemeš, Mihail Dudaš, kao i naši trofejni strelci i ostali - rekao je Milosavljević i dodao da je biti ispred takvog stroja i nositi zastavu Republike Srbije, veliko zadovoljstvo i čast, a da to za njega predstavlja i svojevrsnu krunu sportske karijere unutar profesionalne vojne službe koja traje 25 godina", navodi Milosavljević.

Mihail Dudaš, najpoznatiji srpski desetobojac, koji će na Svetskom prvenstvu učestvovati u disciplinama skok u dalj i 110 metara s preponama ( jer desetoboj nije zvanična vojna disciplina) istakao je da je optimista uoči početka takmičenja.

"Još uvek ne znamo kakva je konkurencija, ali smo sigurno da će biti veoma jaka, jer će sve zemlje poslati svoje najbolje takmičare. Neće biti lako, ali na nama je da damo maksimum, ono najviše što možemo, i da se borimo za našu zemlju onako kako bi se borili na svojim takmičenjima u individualnoj konkurenciji, sa jednim dodatnim motivom – da predstavljamo Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije", objasnio je Dudaš.

Brigadni general Siniša Radović, direktor kancelarije Republike Srbije pri CISM, poželeo je u ime te organizacije svim sportistima puno uspeha na predstojećem takmičenju, uz posebnu zahvalnost ministru odbrane Aleksandru Vulinu, rektoru Univerziteta odbrane i načelniku Vojne akademije, na podršci zahvaljujući kojoj su pripreme za prestižno sportsko takmičenje protekle veoma uspešno.

Republika Srbija je dugogodišnja članica Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM) koje organizuje predstojeće 7. Svetske vojne igre u gradu Vuhanu, u Kini, u periodu od 18. do 27. oktobra.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 14. okt 2019, 17:53) - anonymous [neregistrovani]

Ponos

Ponos je braniti boje svoje drzave u sportu . A kad je u pitanju da se brani srpska teritorija ,srpska vojska uvek je isla na pobedu i svaki rat je zavrsavan na kraju sa pobedom .