Bolji smeštaj i novi programi obuke za osuđenice u Požarevcu

Ambasador Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević obišli su novi paviljon u Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu. Izgradnja paviljona finansirana je iz fondova Evropske unije, a on će omogućiti kvalitetniji smeštaj za osuđenice.

U novom paviljonu Kazneno-popravnog zavoda za žene u Požarevcu biće smešteno 160 osuđenica iz otvorenog, poluotvorenog i prekršajnog odeljenja.

Paviljon ima 2.600 kvadrata i građen je po najvišim standardima. Vrednost radova je milion i sedamstotina hiljada evra od čega je 85 odsto dala Evropska unija.

"Mi smo veliku pažnju posvetili ovom zatvoru iz različitih razloga, iz aspekta što je to ženski zatvor, što su tu majke sa decom i zato smo vrlo ponosni na sve ono što smo zajedno sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija i postigli ovde", naveo je Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji.

Paviljon je opremljen posteljinom koju su šile osuđenice i nameštajem koji prave osuđenici u Zabeli. Evropska unija finansira i programe za obuku lica na izdržavanju zatvorske kazne, za deficitarna zanimanja. Po završetku obuke dobijaju sertifikat o kvalifikaciji, na kome ne piše da je stečen u zatvoru.

"U proteklom periodu, zahvaljujući donaciji Evropske unije, ovde je obučeno i to za sertifikovane obuke za frizera, pedikira, manikira 50 osuđenica", istakao je Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

U Kazneno-popravnom zavodu za žene u Požarevcu, jedinom u Srbiji, boravi oko 290 osuđenica. Skoro 70 posto njih je radno angažovano na različitim poslovima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи