Đorđević: Bezbednost građevinskih radnika na aerodromu biće na najvišem nivou

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa izvršnim direktorom za tehničke poslove kompanije "Vansi", koja je preuzela upravljanje beogradskim aerodromom "Nikola Tesla", Nikolasom Brusom kako bi razgovarali o realizaciji projekta koji je deo plana započete koncesije.

Zoran Đorđević rekao je da ovaj projekat od nacionalnog interesa te da je Srbiji izuzetno važno da samu realizaciju koncesije kontinuirano prati.

Kako je istakao prva faza, o kojoj se i razgovaralo na sastanku, podrazumeva izvođenje građevinskih radova na rekonstrukciji i proširenju samog aerodroma.

"Cilj Vlade Srbije je da pomenuti radovi teku nesmetano i da nemaju nikakve posledice na naše građane, odnosno da ne utiču na protok robe i usluga na aerodromu. Takođe, resorno ministarstvo će svoje aktivnosti dodatno usmeriti i na obezbeđivanje najvišeg nivoa bezbednosti i zdravlja na radu, kako bi radnici nesmetano obavljali svoj posao i imali potpunu zaštitu", rekao je ministar.

Đorđević je podsetio da je pomenuta koncesija obezbedila ulaganja u aerodrom u narednih 25 godina i kako kaže to će doprineti još većem broju putnika i tome da aerodrom radi u punom kapacitetu, a za naše građane to znači i više radnih mesta.

Izvršni direktor za tehničke poslove kompanije kompanije "Vansi" Nikolas Brus zahvalio je ministru Đorđeviću na konstruktivnom razgovoru i istakao da njegova kompanija želi da sve faze, kada je u pitanju sprovođenje ovog projekta, obavlja u skladu sa dogovorom sa nadležnim institucijama, kako bi sve bilo urađeno u skladu sa zakonom i po najvišim standardima.

Sastanku je prisustvovala v. d. direktorka Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Marina Furtula.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво