Rođendan GSP-a u znaku gužvi i nedostatka vozača

Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd obeležava 127 godina od uspostavljanja prve tramvajske linije koja je povezivala Kalemegdan i Slaviju. Do kraja nedelje 30 novih autobusa će biti u saobraćaju, a planira se i nabavka novih vozila, najavio je direktor GSP-a Radiša Momčilović.

Direktor GSP-a Radiša Momčilović govorio je i o gužvama koje nastaju zbog blokada taksista i rekonstrukcije ulica.

"U situaciji kada imate blokadu cele centralne gradske zone, prosto je nemoguće organizovati javni prevoz da funkcioniše kako treba. Kada su u pitanju infrastrukturni radovi, to je mnogo jednostavnije. Naprave se alternativni pravci i trase linija kuda idu vozila javnog prevoza, ali kada se blokira cela jedna centralna gradska zona, prosto ne može da funkcioniše", ocenio je Momčilović.

Kada je reč o nedostatku vozača, Momčilović kaže da je GSP na dobrom putu da reši taj problem i navodi da je GSP smanjio broj od 200 vozača, koji su nedostajali, na 50.

"U međuvremenu smo imali doškolovanje sa C na D kategoriju i oko 110 vozača je primljeno po tom osnovu. Uporedo sa tim, mi imamo stalno otvoren konkurs za prijem vozača sa D kategorijom. Oko 50 vozača nam fali što nije nedostatak koji ne možemo da nadomestimo sa postojećim vozačima. Ja očekujem, pošto imamo ugovor o doškolovanju vozača, da ćemo do Nove godine u potpunosti stabilizovati problem koji se tiče nedostatka vozača", istakao je direktor GSP-a.

Momčilović je dodao da su zaposleni u tom preduzeću dobili povećanja zarada od oko 100 evra i da mogu da očekuju i dalja povećanja.

Kada je reč o konkursu za nove vozače i doškolovanju, uslov za dobijanje D kategorije jesu navršene 24 godine, a nakon dobijanja dozvole potrebno je i oko mesec dana kako bi se iz GSP-a uverili da li su vozači sposobni za upravljanje vozilima javnog prevoza.

Direktor GSP-a je istakao da će 30 novih autobusa marke "hajger" biti na ulicama do kraja nedelje, a da će preostala 144 kineska autobusa biti na ulicama do kraja novembra.

"GSP ulazi u nabavku još 100 zglobnih autobusa, a idemo i na nabavku 40 trolejbusa i deset elektroautobusa", naveo je Momčilović i dodao da GSP nikad nije nabavio ovoliko vozila za kratko vreme.

Danas će povodom rođendana Gradskog saobraćajnog preduzeća biti organizovan slavljenički ručak u čast dugogodišnjih radnika i obeležavanje krsne slave preduzeća, Pokrova Presvete Bogorodice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво