Stigle vakcine, apel rizičnim grupama

Vakcinacija protiv gripa počinje u utorak, 15. oktobra. Iz Instituta za javno zdravlje "Batut" kažu da su vakcine stigle u Srbiju i da je u toku njihova distribucija.

Ove godine nabavljeno je 50.000 više doza zbog, objašnjavaju, povećanog interesovanja građana za vakcinaciju. Apeluju na hronične bolesnike, sa srčanim problemima, dijabetesom, trudnice i ostale rizične grupe da se zaštite od gripa.

Darija Kisić Tepavčević iz Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" kaže da je vakcina za sve one osobe koje su pod povećanim rizikom za nastanak komplikacija.

Objašnjava da su potrebne dve do tri nedelje da se stvori imunitet koji je potreban da bi nas zaštitio od infekcije.

"Ove godine po prvi put smo obezbedili i četvorovalentnu vakcinu protiv gripa, što znači da je ona sada sveobuhvatnija i obuhvata dva tipa A i dva tipa B virusa, tako će i naši građani imati najsavremeniju vakcinu kao i sve najrazvijenije zemlje na svetu", kaže Kisić Tepavčević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво