Nova krivična prijava CarGo protiv Mihajlovićeve

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović zbog, kako tvrdi, "osnovane sumnje da je izvršila krivično delo trgovine uticajem".

Guberinić je u krivičnoj prijavi naglasio da je ministarka Mihajlović, koristeći svoj službeni i društveni položaj, uticala da se po hitnom postupku i bez javne rasrave usvoje izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, saopšteno je iz CarGo.

Prema njegovim rečima, bilo je nužno da se prilikom donošenja izmena Zakona održi javna rasprava sa svim zainteresovanim stranama, ali je ministarka uticala da se i pored nezapamćenih nedostataka, zakon "progura" u Narodnoj skupštini i usvoji po hitnom postupku.

Guberinić je naveo da je u trenutku usvajanja zakona CarGo bio registrovan u skladu sa svim zakonima kao tehnološka firma, plaćao poreze i zapošljavao ljude.

Dodao je da  je CarGo je na tržište uveo transparentnost, ali da je takav model postao prepreka svima koji bi da nastave da love u mutnom.

"Zato je zakon o prevozu promenjen samo kako bi se zaustavio razvoj CarGo", tvrdi Guberinić. 

Direktor CarGo ocenjuje da su od novog Zakona o prevozu interes imali samo ministarka Mihajlović i njeni pojedini pomoćnici jer su dok su pokušavali da ugase domaći CarGo, podsticali ulazak inostranih kompanija koje iznose novac iz zemlje. 

Uz sve to, kako je ocenio, "gleda se blagonaklono na vršenje krivičnih dela od strane taksi kartela".  

Podseća se da je kompanija CarGo ranije podnela dve krivične prijave protiv ministarke Mihajlović – u martu ove godine zbog, kako ističu iz kompanije, "indicija o zloupotrebi službenog položaja" i u avgustu zbog "udruživanja radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 Krivičnog zakonika".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво