CarGo: Zbog blokade taksista veće interesovanje za nas

Zbog blokade taksista za "CarGo" je poraslo interesovanje, ali se naši partneri ustežu da izađu na ulice i voze već čekaju da ovo prođe, rekao je ispred zgrade Vlade Republike Srbije direktor "CarGo tehnolodžisa" Vuk Guberinić.

Do sada se stotinak taksista sa dozvolama javilo kompaniji "CarGo" u želji da pristupe novom taksi udruženju, koje će biti formirano u novembru, izjavio je Vuk Guberinić.

Rekao je da će se udruženje zvati "Novi taksi" i precizirao da će poštenim i vrednim radom taksisti tog udruženja moći da "kući ponesu 150.000 dinara" svakog meseca.

Guberinić je na portinici Vlade Srbije ostavio kovertu za ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović u kojoj se nalazi časopis Forbs, koji je, kaže, prepoznao "CarGo" kao značajnu inovaciju i visoko je rangirao.

Ispred Vlade Srbije Guberinić je došao fijakerom i objasnio da ni tog vida prevoza nema u Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je ocenio kao "nepravedan i neustavan, jer ne prepoznaje ni kombi, ni alternativne oblike prevoza".

"Da se pravila iz tog zakona odnose na pekare, svi bi jeli bajat hleb", rekao je Guberinić i ocenio da je taj zakon donet bez javne rasprave i pod uticajem "taksi kartela".

Potvrdio je da je fokus "CarGo" na Beogradu i rekao da mu nije jasno što su taksisti pokrenuli proteste i u drugim gradovima.

Istakao je da "CarGo" partneri koji su "legalno registrovani i plaćaju porez" voze samo članove udruženja CarGo.

Guberinić je istakao da će na pritiske CarGo odgovoriti daljim razvojem aplikacije i rekao da se već neko vreme razvija aplikacija CarGo fresh, koja će građanima Srbije omogućiti nabavke i učiniti život jednostavnijim i lakšim.

broj komentara 21 pošalji komentar
(petak, 11. okt 2019, 02:43) - anonymous [neregistrovani]

Da da

Pa sto se vozis sa CarGo ako ispade da su skuplji, jeftinije je oko 30% od bilo kog taksija tako da taxi botovi psstttt

(četvrtak, 10. okt 2019, 17:59) - Srdjan [neregistrovani]

Napred

Vise decenija kradu ovaj narod sad im naravno smeta konkurencija koja je neuporedivo bolja od njih..

(četvrtak, 10. okt 2019, 14:44) - Роћко [neregistrovani]

То није проблем

Такав вид сарадње таксисти Београда и сад остварују са апликацијом Yandex и то није противзаконито јер грађане превозе лица регистрована за то, значи ТАКСИСТИ док код осталих апликација то није случај, већ грађане возе и Курта и Мурта тј. неки невидљиви возачи. Кад кажем "невидљиви" мислим на обичне возаче, нигде регистроване за јавни превоз грађана, самим тим нема пореза ни за државу тј. грађане Србије. Значи РАД НА ЦРНО!

(četvrtak, 10. okt 2019, 14:35) - Роберт [neregistrovani]

Лична искуства

Интересантно је да у тренутку када се води борба за опстанак једног еснафа (такси) Ви коментаришете понашање таксисте који је годинама индиректно черупан од стране нелегалних превозника!Опет понављам СВАКОМ СВОЈА МУКА НАЈТЕЖА и док тако буде било, среће неће бити у овој земљи јер је осећај за заједништво одавно нестао.

(četvrtak, 10. okt 2019, 14:21) - Илић [neregistrovani]

Пензионеру поручујем...

Ми (таксисти) се сад боримо да нас не угасе или скрајну на неке маргине а ви причате о пензији коју сте бар дочекали.Опет понављам, сваком своја мука најтежа и зато смо као народ осуђени на проспаст у будућности јер смо дуго година само заинтересовани за лични а не заједнички интерес.

(četvrtak, 10. okt 2019, 09:42) - Isidora [neregistrovani]

Korisnik CarGo

Koristim CarGo zato sto stvarno jeste jeftiniji od taksija 20ak % u proseku kao i Cameo. Zato sam i počela da koristim.Taksi u Beogradu je jednostavno preskup. Kad bi imali konkurentne cene koristila bih i taksi.Koristila bih najradije gradski prevoz da nije ovako devastiran i užasan.Ali imam problema sa kretanjem zbog bolesti.Međutim, nije samo cena u pitanju sto se tice CarGo i taksija.U taksijima sam imala neprijatna iskustva, vozaci su bezobrazni.U CarGo i Cameo sam sretala samo prijatne, nasmejane i profesionalne ljude.Pa zbog svega toga cekam CarGo i Cameo i po 20min mesto da uzmem taksi.Neki dan nije bilo CarGo pozvala sam Pink taksi.Prvi put se vozač drao na mene što sam spomenula da koristim CarGo ceo put, a drugi put je bio vozač nadrkan na mene i na ceo svet, nasilnički vozio i negde kod Botaničke bašte nas je uveo u sudar, posle toga sam samo izasla, nije mi se ni izvinio.Ne znam kako ide što se tice zakona, ali moja lična iskustva mi govore da ne koristim taksi, samo kad baš moram i nemam drugi izbor.

(četvrtak, 10. okt 2019, 08:11) - Анђелија [neregistrovani]

Подршка за Кар:ГО

Једина лепа ствар која ће произаћи из овог вишедневног малтретирања грађана Београда је то што ће велики број досадашњих корисника таксија да се окрене Кар:Го услугама. Таксисти су само скинули маске и пуцали сами себи у ноге. Већ и за ових осам дана тираније промет им је опао, па су се еки "одметнули" и возе и за време блокаде.. Друга, мање лепа, али корисна спознаја, је та да је постало јасно да је држава слаба и да нема ауторитет. Јасно је ко влада овом земљом.

(četvrtak, 10. okt 2019, 08:08) - anonymo marimik [neregistrovani]

Cargo

Bravo CAR go najbolji ste....

(sreda, 09. okt 2019, 18:59) - anonymous [neregistrovani]

Taksi sluzbe ...

dve kompanije u Srbiji ,po potrebi uvoditi broj vozila .Uniformisani vozaci ,boja auta ista u jednooj kompaniji ,druga boja ista za drugu kompaniju .Svetlosni signal ,na zadnjoj strani u slucaju opasnosti po vozaca u toku voznje .Cenovnik ,kultura i pristojnost od vozaca ....za sve ista ....

(sreda, 09. okt 2019, 15:58) - anonymous [neregistrovani]

CarGo cena i malo marketinga

Nisu jeftiniji. Juče je za 10km vožnju plaćeno 900 dinara taksijem, a za 12 km vožnju 1100 CarGo servisom. Za kraću relaciju koja obično taksijem iznosi oko 600 din, procena CarGo aplikacije je 580-690 din. Priča o tome, dakle, da su jeftiniji nije tačna.