CarGo: Zbog blokade taksista veće interesovanje za nas

Zbog blokade taksista za "CarGo" je poraslo interesovanje, ali se naši partneri ustežu da izađu na ulice i voze već čekaju da ovo prođe, rekao je ispred zgrade Vlade Republike Srbije direktor "CarGo tehnolodžisa" Vuk Guberinić.

Do sada se stotinak taksista sa dozvolama javilo kompaniji "CarGo" u želji da pristupe novom taksi udruženju, koje će biti formirano u novembru, izjavio je Vuk Guberinić.

Rekao je da će se udruženje zvati "Novi taksi" i precizirao da će poštenim i vrednim radom taksisti tog udruženja moći da "kući ponesu 150.000 dinara" svakog meseca.

Guberinić je na portinici Vlade Srbije ostavio kovertu za ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović u kojoj se nalazi časopis Forbs, koji je, kaže, prepoznao "CarGo" kao značajnu inovaciju i visoko je rangirao.

Ispred Vlade Srbije Guberinić je došao fijakerom i objasnio da ni tog vida prevoza nema u Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je ocenio kao "nepravedan i neustavan, jer ne prepoznaje ni kombi, ni alternativne oblike prevoza".

"Da se pravila iz tog zakona odnose na pekare, svi bi jeli bajat hleb", rekao je Guberinić i ocenio da je taj zakon donet bez javne rasprave i pod uticajem "taksi kartela".

Potvrdio je da je fokus "CarGo" na Beogradu i rekao da mu nije jasno što su taksisti pokrenuli proteste i u drugim gradovima.

Istakao je da "CarGo" partneri koji su "legalno registrovani i plaćaju porez" voze samo članove udruženja CarGo.

Guberinić je istakao da će na pritiske CarGo odgovoriti daljim razvojem aplikacije i rekao da se već neko vreme razvija aplikacija CarGo fresh, koja će građanima Srbije omogućiti nabavke i učiniti život jednostavnijim i lakšim.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво