Brnabić: Investiranje u mlade će nam odrediti u kakvoj zemlji ćemo živeti

Projekat za unapređenje okvira za davanje koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Srpski filantropski forum obeležiće drugi po redu Nacionalni dan davanja. Na ovom događaju biće predstavljeni rezultati kampanje u okviru koje su, u proteklih mesec dana, bila prikupljana sredstva za osnovne škole u Srbiji. Sve donacije će biti iskorišćene za nabavku nastavnih sredstava za učenike više od 60 osnovnih škola iz 30 opština širom Srbije.

U Osnovnoj školi "Boško Buha" darivanje će mnogo značiti zbog toga što će deca moći da savladaju rukovanje robotima, da unaprede znanje u rukovanju laptopovima, a imaće i interaktivne table. Ovom događaju prisustvuje i premijerka Ana Brnabić.

Prema njenim rečima, izabrano je da Nacionalni dan davanja bude 9. oktobar – dan kada je rođen Mihailo Pupin, naš veliki naučnik, jedna od najvećih inovatora na svetu, ali takođe i čovek koji je mnogo uradio za svoju zemlju i mnogo darivao narodu.

"Drago mi je što se mi svi fokusiramo na obrazovanje. Prošle godine za Nacionalni dan davanja smo prikupili donacije za najsavremeniju opremu za istraživačku stanicu Petnica. Danas doniramo male pčelice robotiće za 60 osnovnih škola deci sa posebnim potrebama širom Srbije", rekla je Brnabićeva.

Istakla je zahvalnost vladinom Savetu za filantropiju i Koaliciji za dobročinstvo – koja je koalicija nevladinih organizacija i kompanija koje su posvećene filantropiji i davanju.

Ovo je izuzetno važno, kako kaže, jer Vlada ne može da uradi sve sama.

"Niti bilo gde na svetu ni u najbogatijim društvima Vlada ne radi sve sama. Važno je da razumemo da kao pojedinci, kompanije i udruženja imamo želju da pomognemo onima kojima je podrška i pomoć najpotrebnija, zato što ćemo onda svi zajedno kao društvo ići napred", istakla je premijerka

Prema njenim rečima, obrazovanje je osnovni prioritet vlade i prirodno je da često obilazi škole.

"Meni je drago da najavim da smo za sledeću godinu budžetirali i sredstva za pčelice robotiće i za predškolske ustanove, tako da ću obilaziti predškolske ustanove", istakla je Brnabićeva.

"Ne znam za bolji način investiranja u budućnost zemlje od investiranja u mlade. To će nam odrediti u kakvoj ćemo zemlji živeti u budućnosti", rekla je premijerka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво