Lončar obišao domove zdravlja u Rasinskom okrugu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je Domove zdravlja u Rasinskom okrugu gde je sa pacijentima i zaposlenima razgovarao o uslovima rada i problemima sa kojima su suočeni.

Tokom obilaska, ministar je istakao da su problem kadrovi, odnosno, nedostatak doktora i medicinskih sestara.

Prema rečima ministra, ono na čemu lično insistira je bolji odnos svih zaposlenih pre svega u ophođenju sa korisnicima zdravstvenih usluga.

Dom zdravlja u Kruševcu, u okviru kojeg deset specijalističkih službi brine o zdravlju preko 133.000 pacijenata, u narednih mesec dana zaposliće tri lekara i pet medicinskih sestara.

Povodom nedavnih slučajeva vezanih za porodilje na ginekološkom odeljenju kruševačke bolnice, od kojih je jedna preminula u Nišu, a druga izgubila blizance, ministar Lončar je izjavio da su sprovedene unutrašnja i spoljna kontrola, da se čekaju dodatni nalazi i da će epilog nakon toga biti transparentni za sve.

Ministar zdravlja je istakao da niko neće biti zaštićen. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи