Sudbina male Nađe podigla na noge čitavu Srbiju

Priča o šestogodišnjoj Nađi Mladenović iz Niša, koja živi u veoma lošim uslovima, bez majke koja ju je odbacila ubrzo po rođenju i oca koji je zasnovao novu porodicu u drugom gradu, izazvala je reakciju mnogih radih da pomognu. Uplate na žiro račun pristižu, javljaju se donatori, a grad je Nađi obezbedio stan.

Sudbina male Nađe, krhkog zdravlja, koja živi sa bakom i dekom u neuslovnoj kući bez toaleta i pešači pet kilometara do škole, za nekoliko dana podigla je na noge ne samo Niš, već čitavu Srbiju.

"Imamo više od 500 poziva i poruka dnevno. Ljudi nude svakakvu vrstu pomoći, od finansijske, preko materijalne, do čak skrbništva nad detetom", rekao je Miloš Stanković, direktor OŠ Miroslav Antić iz Niša.

Kada se saznalo u kakvim uslovima živi ova porodica, u njihovo zbrinjavanje uključile su se i institucije, koje su i do sada uplaćivale novac i pomagale. 

"Stan za socijalno stanovanje biće opredeljen za ovu porodicu, i znatna sredstva koja će biti usmerena ka adaptaciji i rekonstrukciji objekta koji će biti namenjen za stanovanje", istakla je Tijana Đorđević Ilić, gradska većnica.

Lidija Stanković iz Centar za socijalni rad "Sveti Sava" iz Niša naglašava da je Nađin tata pristao da baka preuzme starateljstvo tako da će ona nastaviti da živi u sredini koju poznaje.

Baka i deka, kojima je budućnost unuke najveća briga, imaju ogroman teret manje.

"Srećni smo veoma, mala Nađa biće u lepom stanu gde će imati i da se okupa, stan je blizu škole. Hvala svim donatoroima koji su dali i garderobu i hranu. Nemam reči kojima bih mogla da se zahvalim", kaže Slavica Mladenović, Nađina baka.

Mladenovići nisu nikada tražili pomoć, pa se o uslovima u kojima žive saznalo kada je Nađa krenula u predškolsko, a vaspitačica i škola pokrenule akciju pomoći.

broj komentara 14 pošalji komentar
(subota, 21. sep 2019, 21:42) - anonymous [neregistrovani]

Nadji Andjelu

Neka te sreća I zdravlje prate!!!!!!

(petak, 20. sep 2019, 08:58) - anonymous [neregistrovani]

Toplo oko srca

Kako je lepo citati ovakve vesti.

(petak, 20. sep 2019, 08:15) - anonymous [neregistrovani]

Да, има људи

Али институције ове државе и даље не раде свој посао.

(petak, 20. sep 2019, 07:26) - Milutinac [neregistrovani]

Socijalne karte što pre

Ako hoćemo da budemo socijalno odgovorna država kako može neko da ima milione a da ne plaća struju, grejanje, poreze... a neko jedva sastavlja "kraj s krajem" i ako zakasni 2 meseca odmah stižu izvršitelji da popisuju inovinu i na doboš. Mislim da se stvari po pitanju socijalne ravnopravnosti morati hitno rešavati. To stanje traje 30-ak godina

(petak, 20. sep 2019, 07:12) - Slavisa [neregistrovani]

Srbi

Prelepo!

(petak, 20. sep 2019, 05:25) - anonymous [neregistrovani]

Nadja

Konacno jedna dobra vest.

(petak, 20. sep 2019, 03:08) - anonymous [neregistrovani]

Baka i vaspitacica

Zelim da se zahvalim vaspitacici od srca sto je uciila vise od onog sto bi trebalo, vise od radnog zadatka koji joj je namenjen. Veliko hvala!
Porucuje nam svima da nije sve negativno i lose kako mnogi misle, podjimo od sebe. Verujem da ti je slika ove uplakane bake koja je prava gospodja draze i da ce ti grejati ceo zivot, vise nego sunce na Maldivima :)

(četvrtak, 19. sep 2019, 23:16) - Bojana I. [neregistrovani]

Ima ljudi

Tako ste lijepo to primijetili!

(četvrtak, 19. sep 2019, 22:46) - anonymous [neregistrovani]

Divno

Baš lepa vest.

(četvrtak, 19. sep 2019, 21:42) - anonymous [neregistrovani]

Eto, draga Nadja, andjele mali,

sa svojih samo 6 godinica probudila si srpsku humanost koja je poznata iz mnogih pirca i knjiga. Hava Srbi, i, ostanite takovi, jer to je prava crta karaktera srpskog naroda. Dodir srca.