Istraživačima obezbeđena mentorska i finansijska podrška

Istraživači kojima je potrebna podrška da dokažu da će iz istraživanja nastati novi proizvod za kojim postoji potreba na tržištu od danas imaju na raspolaganju novi program Fonda za inovacionu delatnost – Dokaz koncepta. Kroz taj program istraživači mogu da dobiju mentorsku i finansijsku podršku u iznosu od 2.400.000 dinara.

Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu deltanost ističe da je Fond za inovacionu delatnost namenjen kolegama koje rade na fakultetima i institutima.

"Dokaz koncepta je novi mehanizam koji Fond za inovacionu delatnost pokreće on je namenjen istraživačima, dakle kolegama koje rade na fakultetima i inistitutima, cilj ovog programa je da im se pruži podrška da ona istraživanja koja su dovoljno zrela da se nađu na tržištu putem ovog programa mogu da provere", ističe Rakonjac.

Vladimir Popović državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja naglašava da program pruža nove mogućnosti istraživačkim organizacijama.

"Ovaj program danas koji promovišemo je potpuno nov program, otvaramo nove mogućnosti za naučno istraživačke organizacije u vezi sa transfer tehnologijama i stvaranjem gotovih proizvoda na kraju tog celog puta", rekao je Popović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво