(Ne)opravdani strahovi Pančevaca – kako će se prevoziti do Beograda

U aprilu su Pančevci iznenada ostali bez prevoza do Beograda, uz obrazloženje da nema goriva. U septembru su autobuse parkirale male plate vozača. Privremeno rešenje – 10.000 dinara na platu svakoga meseca do kraja godine je nađeno. Šta će biti posle i da li su opravdani strahovi više hiljada ljudi koji svakodnevno putuju na ovoj relaciji?

Od Pančeva do Beograda sada se stiže po uobičajenom redu vožnje. Vozači su prihvatili ponudu gradskih vlasti da im se do nove godine mesečno uz platu isplaćuje dodatnih 10.000 dinara. Šta će biti posle toga znaće se u decembru kada se bude pravio budžet za narednu godinu.

"Od 9. septembra saobraćamo po redu vožnje koji je aktuelan za vreme rada škola, to u principu znači u gradskom saobraćaju na svakih 30 minuta u jutarnjem i popodnevnom uličnom opterećenju, a van tog perioda na svakih sat vremena. I kada je u pitanju međugradska linija Pančevo–Beograd saobraćamo po registrovanom redu vožnje od 5.30 do 19.30 na svakih 15 minuta, posle toga na pola sata", objašnjava Voja Savić iz ATP-a.

Tokom delimične obustave rada, od 2. do 9 septembra, ATP je saobraćao po nedeljnom redu vožnje, zbog čega su najviše trpeli putnici sa kupljenim mesečnim kartama za prevoz.

"Sve je manje takvih zahteva i ovu priliku koristim da se izvinim putnicima što je došlo uopšte do te situacije. U principu ko god ima pojedinačnu kartu da je koristio nekog drugog prevoznika, a ima našu mesečnu kartu može da dođe u naše prostorije i refundiraćemo troškove", dodao je Savić.

Sa autobuske stanice u Pančevu danas je predviđeno 90 polazaka za prestonicu. Iako oko 400 vozača prevozi putnike po uobičajenom redu vožnje, razmišljaju o tome da li će i posle decembra dobijati solidarnu pomoć.

"Naravno da se pitamo, živimo od ove firme i svi se naravno brinemo šta će se desiti, šta će biti", ističe Dejan Joković, vozač.

U ATP-u raspisan je tender za projekat javno-privatnog partnerstva, jer je to trenutno jedini način da građani Pančeva dobiju kvalitetan autobuski prevoz. Time bi svi zaposleni u ATP-u imali siguran posao i mogućnost veće zarade. Otvaranje ponuda za privatno partnerstvo najavljeno je za 7. oktobar.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво