Mihajlovićeva: Nasilje nad ženama ogroman društveni problem

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije je osudila nasilno ponašanje pripadnika obezbeđenja autobuske stanice u Kragujevcu koji je zlostavljao i mučio jednu putnicu na peronu.

"Ne postoji opravdanje za takvo ponašanje – da jednu ženu poput okorelog kriminalca pripadnik obezbeđenja muči i nasilnički drži na zemlji, to je za svaku osudu. Pozdravljam brzo reagovanje policije i očekujem da će ovo nasilje biti sankcionisano u skladu sa zakonom", rekla je Zorana Mihajlović.

Dodala je da je država čvrsto rešena da se sa nasiljem nad ženama izbori i da neće tolerisati nijedan vid nasilničkog ponašanja.

Kragujevačka policija uhapsila je radnika obezbeđenja na autobuskoj stanici u Kragujevcu zbog sumnje da je nakon kraće rasprave tridesetjednogodišnjoj putnici iz Beograda uvrnuo ruku i nogom joj zadao više udaraca. 

Mihajlovićeva je izrazila žaljenje i što je jedna žena ubijena u Kruševcu, rekavši da je nasilje ogroman društveni problem.

"Ne okrećimo glavu pred nasiljem, prisutno je svuda i u raznim oblicima – od fizičkog, poput ovog slučaja u Kragujevcu, preko psihološkog do seksualnog i ekonomskog. Ako hoćemo da sprečimo nova ubistva žena moramo svi kao društvo da pokažemo više empatije i okrenutosti jednih ka drugima", naglasila je Mihajlovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво