Vozači Vojske Srbije pobednici Međunarodnog takmičenja vojnih vozača

Pripadnici Vojske Srbije pobednici su drugog Međunarodnog takmičenja vojnih vozača i u pojedinačnom i u ekipnom plasmanu, među devet ekipa, koje je danas, proglašenjem pobednika, završeno u kraljevačkoj kasarni "Ribnica".

U ekipnoj konkurenciji prvo mesto zauzela je ekipa Vojske Srbije, drugo ekipa Ruske Federacije, a treću poziciju ekipa Italije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Priznanja je predstavnicima ekipa uručio ministar odbrane Aleksandar Vulin na ceremoniji svečanog zatvaranja u kasarni "Ribnica".

U pojedinačnoj konkurenciji sva tri prva mesta zauzeli su vozači Vojske Srbije - na pobedničko postolje popeo se desetar Slobodan Milašinović, drugi je desetar Danijel Dobrić, a treći razvodnik Radovan Vukašinović.

Najboljima je medalje i priznanja uručio zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković.

Čestitajući vojnim vozačima na postignutom uspehu, ministar Vulin je istakao da Vojska Srbije koristi svaku priliku da se obuči, da podeli svoja iskustva, ali i da uči od drugih armija.

"Bili smo dobri domaćini i armije iz čitavog sveta su mogle da posvedoče da Vojska Srbije može da se meri sa svakom od najvećih armija sveta. Zadovoljan sam našim rezultatima, uvek je lepo kada pobedite, ali više i važnije od svega je što smo pokazali svoju obučenost, svoju spremnost i što smo pokazali da je Vojska Srbije faktor mira, da sa njom može da se sarađuje i da iz celog sveta ljudi dolaze zato što cene i poštuju Vojsku Srbije i zato što imaju šta da nauče od Vojske Srbije", istakao je Vulin.

Ministar odbrane je istakao da će u narednom periodu Vojska Srbije nabaviti značajan broj novih vozila.

Na takmičenju je učestvovalo devet ekipa i osamnaest takmičara iz Srbije, Ruske Federacije, Italije, BiH i Mađarske, a tokom trodnevnog takmičenja vozači su pokazali znanje i veštine koje su potrebne za ovu odgovornu i značajnu dužnost u svakoj vojsci.

Drugo mesto ekipno osvojila je ekipa Rusije, a iz oružanih snaga Ruske Federacije na takmičenju je učestvovao i zastavnik Maksim Evdokimov, koji sa upravo završenog takmičenja vozača nosi pozitivne utiske. 

"Ruska ekipa je osvojila drugo mesto u ekipnom plasmanu. Veoma mi se svidela staza, koja je vrlo zanimljiva. Imali smo, takođe, i poteškoće, ali smo učinili sve da ih prevaziđemo i uspeli smo da kao ekipa osvojimo drugo mesto", naglasio je Evdokimov. 

Među učesnicima iz ekipe Italije je i zastavnik Alesandro Selta, koji je istakao da je prvi put u Srbiji, kao učesnik na ovom takmičenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво