Saobraćaj u delu 27. marta biće pušten od ponedeljka

Zamanenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će saobraćaj u Ulici 27. marta, na delu od Starine Novaka do Takovske, biti pušten 15. septembra.

Goran Vesić je rekao da će od ponedeljka saobraćaj u Ulici 27. marta potpuno normalno funkcionisati.

"Imali smo problem sa rekonstrukcijom Kraljice Marije, od Ruzveltove do Starine Novaka, jer smo našli cevi koje su bile starije nego što je pisalo u projektu i morali smo dodatno da ih menjamo", objasnio je Vesić.

Istakao je da očekuje da do kraja septembra ili u prvim danima oktobra taj deo bude pušten u saobraćaj, čime će čitav deo od Ruzveltove do Takovske biti rekonstruisan.

Dodao je i da se radovi uveliko izvode u delu od Takovske do Bulevara despota Stefana.

"Nastavljamo da radimo Džordža Vašingtona, pa Dušanovu ulicu sve do nekadašnjeg Tadeuša Košćuška. To će trajati do kraja ove godine kada će sva četiri bulevara biti završena", objasnio je zamenik gradonačelnika.

Kada je reč o rekonstrukciji mostova u prestonici, Vesić je objasnio da su Brankov i Stari savski mosta u nadležnosti Grada Beograda, dok su Pančevački i Gazela u republičkoj.

"Činjenica je da je Pančevački most u lošem stanju, ali potpuna rekonstrukcija mosta nije moguća dok se odvija saobraćaj na njemu. Na kraju, na njemu se odvija i železnički saobraćaj", podsetio je Vesić.

Ukazao je i da Grad Beograd završava projekat za most koji će se graditi na Adi Huji.

"Radovi će početi 2021. godine. Kada ga napravimo, biće alternativa Pančevačkom mostu. Tog časa ćemo potpuno zatvoriti saobraćaj i usmeriti ga na most kod Ade Huje, kako bi bila urađena detaljna rekonstrukcija Pančevačkog mosta", rekao je Vesić.

Kada je reč o izgradnji nove autobuske stanice u Bloku 42, Vesić je istakao da je plan da se do kraja godine uradi kompletan stanični plato.

"Izgradnja nove autobuske stanice, zajedno sa pratećim objektima bi trebalo da bude završena do kraja sledeće godine", najavio je zamenik gradonačelnika.

Podsetio je da stanicu ne gradi Grad Beograd, već preduzeće "BAS", koje je bilo vlasnik i stare autobuske stanice.

"Grad je dao zemljište i bićemo suvlasnici dela poslovnog prostora na novoj stanici, ali se ona gradi od novca koji je obezbedilo preduzeće BAS. Naredne godine ćemo proširiti sve saobraćajnice oko stanice, jer će prelazak autobusa na Novi Beograd nužno povećati frekvenciju saobraćaja", zaključio je Goran Vesić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво