Ministarstvo odbrane: Štrajk glađu neće rešiti problem Bristola

Neshvatljivo da pojedini neodgovorni političari daju lažnu nadu osobama koje su ostale u nekadašnjem hotelu "Bristol" da mogu nezakonito da dobiju trajni stambeni smeštaj, saopštilo je Ministarstvo odbrane koje poziva stanare da se odmah usele u ponuđeni smeštaj.

"Neshvatljivo je da pojedini neodgovorni političari izjavljuju da su zabrinuti za zdravlje lica koja su ostala u nekadašnjem hotelu "Bristol", istovremeno ih podstičući da tu ostanu i da i dalje traže trajni stambeni smeštaj mimo zakona i procedura koje im je Ministarstvo odbrane jasno predočilo", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe u pisanoj izjavi portparola Ministarstva odbrane i Vojske Srbije majora Milana Gujanice, takvim postupanjem daju lažnu nadu osobama a u "Bristolu" da mogu nezakonito dobiti trajni stambeni smeštaj.

Povodom najavljenog štrajka glađu lica koja su ostala u "Bristolu", Ministarstvo odbrane formiralo je dežurni medicinski tim koji nekoliko puta dnevno obilazi lica i ako je potrebno pruža medicinsku pomoć. Tokom dana ekipa je već izvršila zdravstveni pregled lica, a pored redovnih obilazaka spremna je da im ukaže i hitnu medicinsku pomoć.

"Pozivamo lica koja su ostala u "Bristolu" da se odmah usele u stanove koje su već obišli u A bloku i u vojnosamačke hotele "Zvezdara" i "Galeb" u Beogradu, u skladu sa pravima koja ostvaruju", ističe major Gujanica.

Ukazuje da štrajk glađu neće promeniti odluku Ministarstva odbrane da lica u "Bristolu" svoje stambeno pitanje mogu rešiti samo u okviru zakona i utvrđene procedure, poštujući jedinstvenu rang-listu stambenih interesenata ministarstva i Vojske Srbije na kojoj je 18.000 ljudi.

Gujanica navodi se da bi dodelom trajnog stambenog rešenja licima koja su ostala u "Bristolu" i ostali stambeni interesenti imali pravo da tuže Ministarstvo odbrane i dobiju spor.

"Zbog sličnih kršenja zakona u 2008. godini, Ministarstvo odbrane je u poslednje dve godine isplatilo šest milijardi dinara na ime sudskih presuda po tužbama za diskriminaciju rezervista. Zato se takva kršenja zakona neće ponoviti ni u ovom niti u bilo kom drugom slučaju", zaključuje se u saopštenju odbrane koje potpisuje major Gujanica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво