Otvorena manifestacija Dani Srpske u Srbiji

U Beogradu je otvorena Manifestacija Dani Srpske u Srbiji koja će, narednih nedelju dana, raznovrsnim programima biti obeležena u dvadeset jednom gradu u Srbiji.

Republika Srpska ovom manifestacijom pre svega slavi svoju slobodu, kaže idejni tvorac i šef predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađan Cicović.

"Naša je želja da ovom manifestacijom predstavimo privredu, kulturu, nauku i umetnost Republike Srpske, ali ne samo kao sliku trenutnog stanja u ovim oblastima, nego i da istovremeno pokažemo koliko je velika i snažna veza nas iz RS sa nama iz Srbije", navodi Cicović.

Srpski član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, poželeo je da manifestacija ubuduće promeni ime u "Dani Srpske i Srbije" zbog posebne veze koju Srpska ima sa maticom, koja joj nesebično pomaže.

"U svakoj opštini u Republici Srpskoj se realizuje jedan od projekata koji će biti finansirani iz budžeta republike Srbije. U sve jednoj od 63 opština u Republici Srpskoj i četiri opštine srpke u federaciji prisutno je izgradnja određenih projekata koji treba da se brzo završe", navodi Dodik.

U ime patrijarha Irineja, koga je Dodik posetio na lečenju na VMA, na svečanosti se obratio vikarni episkop revizijanski gospodin Stefan

"Sa pravom možemo biti ponosni na naše duhovnike, učitelje, državnike, koji su postavili temelj srpske duhovnosti, kulture i državotvornosti. Naša je obaveza da sačuvamo i učvrstimo tekovine njihovog rada. Snažna matica, slobodna Republika Srpska i složna dijaspora, upravo jesu znaci da smo na dobrom putu", poručio je vladika Stefan.

Dečji hor, narodni guslari, glumci i folklorne grupe, samo su deo programa kojim će narednih sedam dana biti predstavljena Republika Srpska širom Srbije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи