Jedinstven broj hitne pomoći za celu Srbiju od sredine 2020.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da bi jedinstven broj hitne pomoći za celu Srbiju mogao da se realizuje već sredinom naredne godine.

Lončar je izjavio da je prvi zadatak njegovog ministarstva, pošto 1. januara Republika od lokalnih samouprava preuzme finansiranje domova zdravlja, da radi na uspostavljanju jedinstvenog broja hitne pomoći za celu Srbiju.

To bi, kako je ocenio, moglo da se realizuje već sredinom naredne godine.

Prema njegovim rečima, za realizaciju tog projekta potrebno je minimum nekoliko meseci, možda i pola godine.

Lončar je naveo da je plan da postoji četiri ili pet regionalnih centara, da građani koji žive u graničnim područjima, kada im je hitna pomoć potrebna, ne bi morali da razmišljaju na teritoriji koje opštine se nalaze.

"Nastojaćemo da budu objedinjene sve hitne službe, da tu budu i vatrogasci i policija, kao u većini modernih zemalja", istakao je ministar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи