Vučić i Brnabićeva: Napustio nas jedan od najvećih umetnika našeg doba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić uputili su telegrame saučešća porodici i poštovaocima povodom istaknutog slikara i akademika Vladimira Veličkovića.

Aleksndar Vučić je u telegramu istakao da su i Srbija i svet izgubili jednog od najvećih umetnika našeg doba.

"U lavirintima njegovog veličanstvenog umetničkog opusa ostaju svevremene poruke o humanosti, moralnosti, hrabrosti, ali i surovosti ljudske prirode koja je obeležila istoriju sveta", naveo je predsednik Srbije.

Naglasio je da je Vladimir Veličković svojom energijom i jedinstvenim stilom izražavanja snažno obeležio svoju epohu, a na nama je da njegova dela nastavimo da proslavljamo, kao što je on proslavio ime Srbije širom sveta.

"Izražavam svoje najdublje saučešće i poštovanje prema večnosti njegove umetnosti u koju je danas otišao", naveo je Vučić.

"Veličković je nas učinio ponosnim, a sebe večnim"

Ana Brnabić je u telegramu navela da je danas otišao još jedan veliki umetnik čije ime je, pored najvećih stvaralaca, već upisano na stranicama istorije likovne umetnosti.

"Svojom umetnošću i bogatom zaostavštinom, Vlada Veličković nas je učinio ponosnim, a sebe večnim", istakla je premijerka.

Brnabićeva je napisala i da će Veličkovića Francuska, u kojoj je stvarao tokom većeg dela svoje slikarske karijere, pamtiti kao prvog Srbina člana francuske Akademije lepih umetnosti i nosioca Ordena viteza legije časti, a Srbija, iz koje je potekao i koju je nosio u srcu, kao umetnika čija su dela bila izlagana u zemljama širom planete.

"U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća članovima porodice, prijateljima i poštovaocima dela Vladimira Veličkovića", navodi se u telegramu saučešća premijerke Brnabić.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво