Deca iz Raniluga i Parteša posetila Zrenjanin

Nakon obilaska Novog Sada, pedeset učenika i njihovih nastavnika iz osnovnih škola opština Ranilug i Parteš sa Kosova i Metohije, boravilo je u Zrenjaninu. Ekskurzija je organizovana peti put zahvaljujući Crvenom krstu Novog Sada i Zrenjanina.

Osnovcima iz opština Ranilug i Parteš sa Kosova i Metohije dani raspusta su jednolični. Zabave za najmlađe skoro da i nema, pa im ekskurzija poput ove ulepšava svakodnevnicu.

"Uglavnom smo po ceo dan kod kuće, dogovorimo se da se negde nađemo sa drugarima, igramo se i onda se vratimo, pomažemo roditeljima", kaže Anđela Vasić iz Parteša.

Emilija Popović iz Raniluga ističe da ne idu po ovako lepim mestima, jer ne posećujemo toliko daleka mesta u Srbiji.

U opštini Ranilug zahvaljujući organizaciji mreže škola svim đacima je omogućeno da bez većih problema dolaze na nastavu.

"Konkretno u opštini Ranilug imamo dve osnovne škole, a u svakom selu imamo istureno odeljenje, tako da maltene svako dete ima istureno odeljenje ili školu u svom selu", ističe Vladica Aritonović iz opštine Ranilug.

Tokom boravka u Zrenjaninu đake iz Raniluga i Parteša ugostili su u gradskoj organizaciji Crvenog krsta, a potom im organizovali i razgledanje grada.

"Želja nam je da pokažemo što više kulturno-istorijskih značajnih institucija u našem gradu. Obišli smo i sportske objekte. Gledamo da im prikažemo i šta je to što Zrenjanin nudi kada je u pitanju zabava za najmlađe", navodi Aleksandra Tanasijević iz Crvenog krsta Zrenjanin.

Boravak dece sa Kosova i Metohije organizuje Crveni krst Novog Sada, a u okviru boravka u Vojvodini već četiri godine posećuju i Zrenjanin, zbog čega je opština Ranilug Crvenom krstu Zrenjanina uručila zahvalnicu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво