Na šta se najčešće žale srpski turisti

Putnici su ove turističke sezone na rad turističkih agencija podneli više od 170 prijava, od kojih je oko 80 bilo opravdano, kaže za RTS Vera Božić Trefalt, pomoćnica ministra zadužena za Turističku inspekciju. Napominje da je ove godine bilo oko 600.000 postignutih dogovora između organizatora putovanja i putnika.

Vera Božić Trefalt, je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a rekla da su putnici ove turističke sezone retko otkazivali putovanja.

"Prošla sezona je bila katastrofalna kad je u pitanju otkazivanje ugovora o putovanju, ove godine toga nemamo na veliku radost", rekla je Božić Trefaltova ističući da je ove sezone veoma mali broj ugovora otkazan.

Prema njenim rečima putnike štite organizatori putovanja.

"Organizatori putovanja moraju da znaju da su oni prema Zakonu o turizmu odgovorni za organizaciju i realizaciju turističkog putovanja, a posrednici rade u ime i za račun organizatora putovanja, u tom smislu putnici su zaštićeni", istakla je Božić Trefaltova.

Ove turističke sezone putnici su podneli 174 prijave turističkoj inspekciji od kojih je oko 80 bilo opravdanih.

Napominje da se putnici najčešće žale na smeštaj i higijenu, ističući da se pritužbe teško dokazuju.

"Jako je teško dokazivati, putnici uglavnom podnose fotografije. Mi odlazimo kod organizatora putovanja i organizator putovanja daje svoju izjavu", objašnjava Božić Trefaltova dodajući da je naredni korak dokazivanje da li je putnik u pravu, ili turistička organizacija.

Božić Trefaltova ističe da bi bilo najbolje da se putnik i turistička organizacija dogovore kako ne bi išli na sud.

Napominje da je ove godine bilo oko 600.000 postignutih dogovora.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 24. avg 2019, 18:42) - Neko [neregistrovani]

Srpski turisti

Kako prepoznati srpskog turistu na prepunoj plazi na grckom moru? Lezi na peskiru i pusi cigaretu. Lezanje na peskiru na zameram, ali ako se ima para za cigarete onda se ima i za lezaljku. Ono sto mi izuzetno smeta je dim cigareta na plazi koja bi trebala da bude cista, ne prepuna pikavaca i dima. Najtuznija je stvar kada roditelji puse pored svoje dece. Necuveno! A ovaj clanak je o zamerkama srpskih turista? Ops..