Stefanović i Čen Bo o zajedničkim policijskim patrolama

Srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa ambasadorkom Kine Čen Bo o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, uključujući i pilot-projekat zajedničkih policijskih patrola.

Stefanović i Čen Bo su razgovarali o konkretnim aktivnostima na unapređenju saradnje Srbije i kine.

Tema je bio i pilot-projekat uspostavljanja zajedničkih patrola, čiji se početak rada očekuje u septembru kada se očekuje i najveći priliv kineskih turista.

Kineski policajci u ovim patrolama imaće savetodavnu ulogu i pomagaće srpskim policajcima u komunikaciji sa kineskim turistima.

Razgovarali su i o mogućnostima razmene iskustava i dobrih praksi kroz saradnju specijalnih jedinica dveju zemalja, kao i o organizovanju obuka u narednom periodu koje će doprineti unapređenju kapaciteta MUP-a Srbije.

Stefanović je istakao da je intenzivna saradnja policija dveju zemalja neophodna u borbi protiv savremenih bezbednosnih izazova, piše u saopštenju.

Čen Bo je izrazila zadovoljstvo konkretnim rezultatima koje je donela dosadašnja saradnja policija dve zemlje.

Ministar Stefanović ocenio da je saradnja Srbije i Kine na visokom nivou, kako u oblasti unutrašnjih poslova, tako i u drugim oblastima, saopšteno je iz MUP-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи