Mali Milan maturu polagao u bolnici

Mali maturanti koji u junu nisu mogli da izađu na završni ispit, novu šansu imali su u drugom krugu koji je danas završen kombinovanim testom. Međutim, od svih maturanta jedan se izdvaja, Milan – on je maturske ispite položio u bolnici.

Najviše ga je namučio, priznaje 14-godišnji Milan Bosanac, test iz srpskog jezika. Svakog dana profesori iz OŠ "Dr Dragan Hercog" dolazili su na Odeljenje pedijatrijske onkologije i pomagali Milanu da se spremi za polaganje male mature.

Milan je šest meseci na lečenju. Nije bilo lako prolaziti kroz cikluse terapije i učiti u isto vreme. Osim profesora, pomagali su mu i lekari i medicinske sestre da savlada gradivo.

"Milan se dobro snašao, učio je. Polaganje ispita je bilo zatvorenog tipa, tako da mi nismo mogli da prisustvujemo tamo. Dobio je testove, kaže da je dobro uradio, pa ćemo videti. Nada se da će upisati školu koju želi", navodi Lejla Paripović, rukovodilac Službe za pedijatrijsku onkologiju.

Televiziju, kaže uz osmeh, retko gleda. Više voli kompjutere, pa kao i većina njegovih vršnjaka uživa igrajući igrice.

"Volim da igram današnji popularni Fortnajt ili popularni Lego fledžens", navodi Milan.

Dobro se snalazi na računaru, i želi da upiše programerski smer. Voleo bi da jednoga dana bude dobar inženjer.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво