Nova vozila za vatrogasno-spasilačke jedinice

U Pančevu je izvršena primopredaja 93 vozila koja je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo za potrebe vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je u Pančevu da će tokom ove godine Sektor za vanredne situacije dobiti najveći broj novih vatrogasnih vozila u poslednjih desetak godina, što će doprineti još efikasnijem radu vatrogasaca-spasilaca.

Stefanović očekuje da će pored 47 vatrogasno-spasilačkih kamiona koji su do sada isporučeni, tokom ove godine stići još 17.

Nakon toga, početkom naredne godine, stići će još devet novih kamiona, rekao je Stefanović, koji je prisustvovao primopredaji 93 vozila koja je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo za potrebe vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji.

Ministar je naglasio da će ovo biti godina u kojoj se najintenzivnije investira u Sektor za vanredne situacije.

"Među vozilima koja će danas biti raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice širom Srbije nalaze se prevashodno terenska i putnička vozila, ali i dve auto-cisterne od 3.000 litara, koje će biti korišćene za gašenje požara i prilaz nepristupačnim terenima gde je građanima potrebna pomoć", objasnio je ministar.

Stefanović je istakao da je ponosan na rezultate rada pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, koji su od početka godine spasili 1.000 ljudi i imali 21.574 intervencije.

"Ponosan sam kako ovi momci i devojke štite ljude, koliko su hrabri u suočavanju sa požarima i poplavama i želim da građani Srbije znaju da o njima brinu sposobni profesionalci", rekao je Stefanović i dodao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti intenzivno da investira u vatrogasno-spasilačke jedinice, kako bi one imale sve što je potrebno da svoj posao rade na najbolji mogući način.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 20. avg 2019, 20:49) - Darko [neregistrovani]

korisno

sve je korisno pa makar to bilo jedno jedino vozilo a kamoli skoro 100, bice jos vise samo napred , bravo i naravno HVALA !

(utorak, 20. avg 2019, 20:40) - Aleksandar [neregistrovani]

Pitanje

Zašto opet škodina vozila Auto kola iz Čačka. Ovde se neko dobro ugrađuje. I vojska i policija svima se škoda nabavlja. Tajni ugovori opet? Voleo bih da kao građanin koji uredno plaća porez znam koliko košta taj auto.

(utorak, 20. avg 2019, 16:46) - anonymous [neregistrovani]

Sibir

Na 93 vozila svega dva kamiona?? Ma dajte.... Ovo je van pameti...

(utorak, 20. avg 2019, 15:56) - Sasa [neregistrovani]

Iskreno

Od 93 vozila samo dve autocisterne.....zar ne bi trebalo da bude dvadeserak autocisterni a manje vozila za setnju....ne pametujem ali iskreno ne kapiram logiku !