Šarčević obišao radove na fiskulturnoj sali u Sevojnu

Ministar prosvete Mladen Šarčević je u Sevojnu obišao radove na izgradnji fiskulturne sale škole "Aleksa Dejović", sa preko hiljadu kvadrata, vredne 50 miliona dinara.

Ministar Mladen Šarčević je istakao da je odgovarajuća infrastruktura značajna za razvoj modela celodnevne nastave za koji je aplicirala i škola "Aleksa Dejović".

Dodao je da je ta škola jedna od deset škola iz užičkog kraja koje su zainteresovane za taj pilot-projekat.

"Moramo da stvorimo odgovarajuće uslove za odvijanje takvog vida nastave", rekao je Šarčević.

Ministar je obišao i gradilište budućeg sedišta visokog školstva u Užicu gde će biti fakulteti ali i starap centar za mlade informatičare.

"Imamo puno novina u novoj školskoj godini. Novi su nastavni planovi i programi za drugi i šesti razred osnovne škole i za drugi razred gimnazije. Sve reforme teku u kontinuitetu", rekao je ministar.

Najavio je i da će se permanentno opremati i kabineti informatike i da će se postupno menjati ono što zastareva.

Podsetio je i da prosvetare do kraja godine očekuje povećanje plata. 

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković zahvalio je Šarčeviću i na podršci za razvoj visokog školstva u Užicu i najavio otvaranje novih programa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво