Ministarstvo zdravlja: Svi detalji tragičnog slučaja biće ispitani

Ministarstvo zdravlja izjavljuje najiskrenije saučešće porodici deteta povodom tragedije koja se dogodila juče na Vlasinskom jezeru. Inspekcija Ministarstva zdravlja je na terenu i obavlja sve radnje u okviru svojih zakonskih ovlašćenja.

Svi detalji i okolnosti koji su doveli do ovog tragičnog slučaja će biti ispitani, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Nakon toga, i nakon završene obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka tragedije, moći će da se priča o odgovornosti.

Ministarstvo zdravlja saopštava da uvek nastoji da se sve okolnosti ovakvih neželjenih slučajeva, kojih je danas upravo zahvaljujući velikom zalaganju zdravstvenih radnika značajno manje nego pre, uvek potpuno i detaljno ispitaju, i da se utvrdi odgovornost.

"Ali u ovakvim trenucima moraju se koristiti činjenice, a one ukazuju da je ekipa hitne pomoći stigla za 12 minuta sa svom potrebnom opremom i obučenim timom koji je odmah započeo reanimaciju deteta", navodi se u saopštenju.

Kada to znamo, navodi Ministarstvo, jasno je da "suprotni, proizvoljni i krajnje netačni komentari objavljivani na društvenim mrežama ali i u pojedinim sredstvima informisanja ne samo da ne doprinose utvrđivanju činjenica, već unose dodatni nemir i bol porodici u najtežim trenucima, unapred optužujući i okrivljujući zdravstvene radnike".

"Stoga i ovim putem apelujemo na sve, kako pojedince tako i medije, da ovakve tragedije ne koriste u senzacionalističke svrhe, niti za povećanje gledanosti ili tiraža, političke i druge borbe", saopštilo je Ministarstvo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво