Ministarstvo zdravlja: Svi detalji tragičnog slučaja biće ispitani

Ministarstvo zdravlja izjavljuje najiskrenije saučešće porodici deteta povodom tragedije koja se dogodila juče na Vlasinskom jezeru. Inspekcija Ministarstva zdravlja je na terenu i obavlja sve radnje u okviru svojih zakonskih ovlašćenja.

Svi detalji i okolnosti koji su doveli do ovog tragičnog slučaja će biti ispitani, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Nakon toga, i nakon završene obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka tragedije, moći će da se priča o odgovornosti.

Ministarstvo zdravlja saopštava da uvek nastoji da se sve okolnosti ovakvih neželjenih slučajeva, kojih je danas upravo zahvaljujući velikom zalaganju zdravstvenih radnika značajno manje nego pre, uvek potpuno i detaljno ispitaju, i da se utvrdi odgovornost.

"Ali u ovakvim trenucima moraju se koristiti činjenice, a one ukazuju da je ekipa hitne pomoći stigla za 12 minuta sa svom potrebnom opremom i obučenim timom koji je odmah započeo reanimaciju deteta", navodi se u saopštenju.

Kada to znamo, navodi Ministarstvo, jasno je da "suprotni, proizvoljni i krajnje netačni komentari objavljivani na društvenim mrežama ali i u pojedinim sredstvima informisanja ne samo da ne doprinose utvrđivanju činjenica, već unose dodatni nemir i bol porodici u najtežim trenucima, unapred optužujući i okrivljujući zdravstvene radnike".

"Stoga i ovim putem apelujemo na sve, kako pojedince tako i medije, da ovakve tragedije ne koriste u senzacionalističke svrhe, niti za povećanje gledanosti ili tiraža, političke i druge borbe", saopštilo je Ministarstvo.

broj komentara 0 pošalji komentar