Nova kuća za Ristiće, radost i sreća na dečijim licima

Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno oni u selima, posle 1999. godine žive u teškim uslovima. Do posla gotovo i da ne mogu da dođu, Albanci im uzurpiraju zemlju, teško obnavljaju svoje domove. Humanost na delu pokazali su u organizaciji "Srbi za Srbe". Šestočlana porodica Ristić u selu Bratilovcu kod Kosovske Kamenice, dobila je novu kuću.

Dve sestre i dva brata. Najstariji Lazar treba da krene u treći razred.

"Do sada sam spavao sa bratom i majkom. Od sada ću spavati u novoj sobi u krevetu sam", rekao je Lazar Ristić.

U kući Ristića novo kupatilo, soba za devojčice, prostrana dnevna soba sa kuhinjom. Roditelji nisu sposobni da se brinu o njima. Brigu o deci preuzeće stric.

Pred njim su međutim novi izazovi, jer decu treba školovati.

"Biće mi teško, ovde su zime surove, puta nema, tokom cele godine put nije prohodan", kazao je Novica Ristić.

Ne čekajući prohodan put, za kuću Ristića pobrinuli su se humanitarci iz organizacije "Srbi za Srbe", na sugestiju Eparhije raško-prizrenske.

"Ono što je najvažnije je da su deca zadovoljna i srećna, da su dobila neke uslove života koji su dostojni koliko-toliko 21. veka i veliku zahvalnost dugujemo desetinama hiljada donatora naše organizacije kako iz Srbije, tako i širom sveta", rekao je Igor Rašila iz organizacije "Srbi za Srbe".

Ristići su od donatora dobili i pravoslavnu ikonu iz Hilandara. Uručio im je bivši košarkaški reprezentativac Srbije Marko Kešelj.

"Krstio sam svog sina u manastiru Dečani. Za mene predstavlja veliku vrednost i veliki događaj svaki put kada imam priliku da prisustvujem ovako nekom događaju na KiM", istakao je Kešelj.

Organizacija "Srbi za Srbe" najavljuje gradnju još jedne kuće. Kamen temeljac devetočlanoj porodici Savić u Koretištu kod Gnjilana položiće danas.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи