Raskrsnica 27. marta, Kraljice Marije i Starine Novaka otvorena od ponoći

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je radove na rekonstrukciji ulica Kraljice Marije i 27. marta, na raskrsnici sa Ulicom Starine Novaka, koja će od ponoći biti otvorena za saobraćaj. U isto vreme, jedna strana raskrsnice Takovske i 27. marta će biti zatvorena.

Radojičić je najavio da će raskrsnica 27. marta, Kraljice Marije i Starine Novaka od ponoći početi da funkcioniše, dok će se na uglu Despota Stefana i Džordža Vašingtona jednom stranom obavljati saobraćaj, a druga strana će početi da se radi, saopštila je gradska uprava.

Prema njegovim rečima, to je veoma značajan pravac koji je visokofrekventan i u interesu je svih da radovi budu kvalitetno izvedeni i da grad dugoročno reši problem u ovim ulicama.

"Plan je da 15. septembra potpuno bude završena raskrsnica Takovske i Džordža Vašintona, a 1. septembra raskrsnica Despota Stefana i Džordža Vašintona. Takođe, građani bi trebalo da znaju da će večeras od ponoći jedna strana raskrsnice Takovske i 27. marta biti zatvorena", dodao je Radojičić.

"Rekonstrukcija Kule Gardoš teče po planu"

Gradonačelnik je obišao i radove na rekonstrukciji Kule Gardoš u Zemunu koji, kako je istakao, teku po planu.

Naveo je da je Kula Gardoš velika turistička atrakcija, što potvrđuje veliki broj turista iz Kine koje su on i predsednik opštine Zemun, tokom obilaska radova, sreli i sa kojima su razgovarali.

Precizirao je da je projekat rekonstrukcije Kule Gardoš vredan 34 miliona dinara, od čega je 12 miliona obezbedilo Ministarstvo pravde preko oportuniteta, 12 Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizma, a 10 miliona dinara Grad Beograd.

"Radi se i rekonstrukcija pristupnih stepeništa i prilaza, za šta je opština obezbedila 15 miliona dinara. Nastavićemo da radimo na ovakvim i sličnim projektima", rekao je gradonačelnik.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić zadovoljan je što je imao priliku da ugosti gradonačelnika na jednoj od najzanimljivijih zemunskih lokacija.

Istakao je da se po planu odvijaju radovi na izgradnji pristana za međunarodne brodove koji će, dodao je, umnogome obogatiti turističku ponudu Zemuna i Beograda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво