Bukovička banja, mondensko lečilište na prekretnici

Jedna od najlepših srpskih banja, Bukovička, ovih dana puna je gostiju. Pogodnost petodnevnog odmora, uz vrednosne vaučere Vlade, do sada je iskoristilo 200 posetilaca.

Stari znanci Aranđelovca, ali i oni koji prvi put uživaju u njegovim lepotama, ispunili su ovih dana grad pod Bukuljom. Pored domaćih, gosti iz Nemačke, Kine, Rusije.

Mnogo se ulaže u nekadašnje mondensko lečilište. Do vrha Bukulje, vode pešačke staze, a gradiće se i avantura park. Za sve goste obezbeđeno je besplatno korišćenje bazena u Garašima.

"Pored ponude bazena, vodenih površina, imamo i dosta zelenila, tako da je to jedan izuzetan ambijent, koji i naši sugrađani i turisti vole da posećuju", rekao je Bojan Radović, predsednik SO Aranđelovac.

Za prvih šest meseci zabeleženo je oko 50.000 noćenja, kao i prošle godine.

Prepreka su ograničene mogućnosti smeštaja - u hotelima i privatnim kućama, ima samo oko 1.500 postelja. Rekonstrukcijom Hotela Šumadija i simbola grada, "Starog zdanja ", i to će biti rešeno.

"Turistička ima plan kao će vrlo brzo da se prikupe određena sredstva koja su potrebna za sređivanje fasade, stolarije, krova. Onda ćemo videti preko određenih fondova da apliciramo i da dobijemo određena sredstva kako bismo to zdanje što pre završili", naveo je Zoran Zečević, predsednik UO TO Aranđelovac.

Zato će, ova godina, biti prekretnica u razvoju turizma pod Bukuljom.

U lokalnoj samoupravi, očekuju,da će obnova hotela, dati novi zamajac razvoju Aranđelovca,uz višestruko povećanje broja gostiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво