Sve više stranih turista u Prolom banji – u čemu je tajna?

Prolom banja do sada je realizovala više od pet hiljada vaučera koje za letovanje u Srbiji daje Vlada Republike Srbije. Ovu banju godišnje poseti više od 30 hiljada turista, a sve je više stranaca koji već sada rezervišu mesto za narednu godinu.

Ove godine, u Prolom banji traži se mesto više. Banja je sve privlačnija mladima, a osim domaćih, sve je više posećuju i strani gosti koji dolaze zbog lečenja, rekreacije i uživanja u netaknutoj prirodi. Ovde najčešće borave Bugari, Makedonci, Šveđani, Francuzi i Rusi.

"Za Prolom Banju smo saznali od naših prijatelja koji već pet godina dolaze ovde. Sve nam se dopada, hrana, priroda, voda, sve", kaže Irina Bolohončeva iz Sankt Peterburga.

Marko Babić iz Beograda kaže da je vazduh čist, da je zdrava i netaknuta priroda i da ljudi mogu lepo da se odmore i uživaju u miru.

Pored izvora lekovitih voda otvorenih i zatvorenih bazena, turistima su na raspolaganju i staze zdravlja šumovitom Radan planinom, kao i izleti do Đavolje varoši i brojnih kulturno-istorijskih znamenitosti ovog kraja.

"Svakog dana immo organizaciju, tako da ja sam konkretno išla u Đavolju varoš, onda sam bila u etno selu, prošetala sam do Lazarice", kaže Dragica Drmanac iz Kragujevca.

Kako bi izašli u susret zahtevima gostiju, domaćini su obezbedili nove sadržaje, pa se ovog leta u banji traži mesto više.

"Rezultat ovako velikog interesovanja su brojne investicije koje smo imali prethodnih godina na podizanju nivoa kvaliteta usluga, ali tu su naravno i vrednosni vaučeri vlade Republike Srbije gde smo i ove godine bili u top tri destinacije po broju realizovanih vaučera", kaže Slaviša Jovanović iz, AD "Planinka" iz Kuršumlije.

Godišnje ovu banju poseti 30 hiljada turista i ostvari se više od 80 hiljada noćenja, a četvrtina gostiju je iz inostranstva.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво