Radojičić savetuje građane kako da lakše podnesu vrele dane

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poručio je građanima da zbog visokih temperatura nema mesta panici, da treba što više piti vodu, izbegavati boravak na suncu i najtopliji deo dana provoditi u rashlađenim prostorijama.

Zoran Radojičić je naveo da je poslednjeg dana toplotnog talasa u centralnim gradskim zonama na snazi žuti meteo alarm i crveni UV indeks zračenja, prenosi gradski Sekretarijat za informisanje.

"To se pre svega odnosi na starije sugrađane, hronične bolesnike i decu. Prilagođavanje vremenskim uslovima važno je i za sve radnike na otvorenom. Kako bi što bolje podneli današnji dan, neophodno je da se u najtoplijem delu dana sklone sa sunca, da se redovno osvežavaju. Apelujem na poslodavce da im to omoguće, kao i da smene prilagođavaju vremenskim uslovima", rekao je gradonačelnik.

Radojičić je istakao da ove preporuke važe i od petka, kada se ponovo očekuju visoke temperature.

Gradonačelnik Beograda ističe da sve gradske zdravstvene ustanove rade punim kapacitetom, ali ukazuje da nema mesta panici.

"Građani koji se ponašaju u skladu s vremenskim uslovima, nemaju razloga za brigu. Po ovakvim vrućinama, važno je i jesti laganu hranu i što češće piti tečnost. Cisterne s vodom građanima su na raspolaganju na osam lokacija u gradu", istakao je Radojičić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво