Čekali ste last minit ponudu? Ovog leta nemate sreće

Svi koji su čekali poslednji trenutak i najjeftinije last minit ponude, ostali su bez mogućnosti da jeftino letuju. Posle lošeg početka sezone, ovih dana skoro svi turistički aranžmani za avgust i septembar su prodati.

Do pre sedam dana izlozi turističkih agencija bili su izlepljeni last minit ponudama i mnogi građani su iskoristili tu priliku da jeftinije letuju.

Agencije su prodale deo aranžmana i donekle popravile lošu statistiku koja je beležila pad prodaje od šest odsto, a za Grčku čak 11 procenata, u odnosu na isti period prošle godine.

Međutim, početkom avgusta i najavom vrelih dana sve se promenilo.

"Turistički aranžmani su krenuli stidljivo u junu mesecu, međutim, moja procena je da će avgust i septembar biti najbolji poslednjih pet godina jer su rasprodati aranžmani za Grčku, Španiju u Italiju", kaže Ljubiša Nešovanović iz agencije "Robinson".

Iako su aranžmani i vanpansionska potrošnja u Grčkoj poskupeli, ova zemlja je najtraženija destinacija i za naše i za evropske turiste.

Blagi rast cena može se očekivati, kažu stručnjaci, i narednih godina zbog sve većeg broja turista iz Rumunije i Bugarske, koje zajedno imaju tridesetak miliona stanovnika i čiji su građani ranijih godina uglavnom bili okrenuti domaćem turizmu.

"Last minit ponuda je bilo u junu i julu kada je bilo slobodnih kapaciteta, sada se aranžmani prodaju po punoj ceni jer se traži mesto više u avionima, ali i slobodni kapaciteti kako u Grčkoj, tako i Italiji i Španiji", rekao je Nešovanović. 

Posle Grčke, našim građanima su najomiljeniji Turska i Egipat za koje je prodato 30 odsto više aranžmana u odnosu na isti period prošle godine.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 13. avg 2019, 14:06) - anonymous [neregistrovani]

Kamping

Zato volim kamping :)

(utorak, 13. avg 2019, 11:26) - anonymous [neregistrovani]

Egipat

U privatnoj režiji može biti prilično skup. U stvari, ako se radi o većoj grupi možda i ne toliko. Tamo imaju agencije koje ti sve mogu srediti od prevoza (avion, voz, bus/kola), transfera, smeštaja, obroka i egiptologa. Uvek si u sigurnim rukama. Ko želi neka malo gugla.

(utorak, 13. avg 2019, 09:05) - anonymous [neregistrovani]

Како у Египат?

Како отићи у Египат на своју руку када нема шансе да се ухвате летови?
Агенције покупују сва седишта још у предсезони.

(utorak, 13. avg 2019, 08:09) - Filozof [neregistrovani]

Alternativne ponude

Ljudi treba da nauce da koriste Booking.com i Airbnb za rezervaciju smestaja. Daleko bolje, sigurnije i skoro uvek daleko jeftinije nego preko agencija. Osim toga, niko te ne uslovljava kad ces i koliko da ostanes.