Za bolji život mladih 66 projekata vrednih 143 miliona dinara

Na Međunarodni dan mladih, resorni ministar Vanja Udovičić potpisao je ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava i udruženjima, za realizaciju 66 projekata, vrednih oko 143 miliona dinara kojima će biti obuhvaćeno više od 38.000 mladih

"Kada pričamo o omladinskoj politici meni je važno da o njoj ne pričamo samo danas na Dan mladih. Želim da čestitam Međunarodni dan mladih svim mladima i svima onima koji se bave pitanjem boljeg položaja mladih u našoj zemlji", rekao je Udovičić posle potpisivanja ugovora.

On se zahvalio svim partnerima na pomoći da u prethodnih pet godina budu bolji rezultate, pre svega položaju mladih u Srbiji.

"Prvenstveno mislim na naše i međunarodne partnere, ali i organizacije koje se bave omladinskom politikom, lokalnim samoupravama i svim mladim koji volontiraju. Isto tako i svima onima koji svakodnevno preuzimaju odgovornost da daju dodatnu vrednost na lokalu i da omoguće kvalitetnije i bolje sprovođenje vremena mladih", rekao je između ostalog Udovičić. 

Kroz projekte će proći preko 38.000 mladih. Preko 8.7000 mladih će proći kroz neke vidove obuke kada je reč o zapošljavanju.

"Želja nam je da stojimo iza toga i da minimum 10 odsto tih mladih dobiju stalno zaposlenje kao kroz projekat Zrenjanina, gde su se mladi ljudi zaposlili i ostali u svojim lokalnim samoupravama. Tako su zasnovali svoje porodice i na taj način su poslali jasnu poruku svojim vršnjacima", rekao je ministar omladine i sporta.

Udovičić je istakao da su pomaci u omladinskoj politici u prethodnih pet godina napravljenji veći broj stipendija i veća sredsta davanja kroz Fond za mlade talente, ali i kroz konkretnije praćenje i realizaciju projekata.

Fond za mlade talente na godišnjem nivou podrži preko 3.400 najboljih srednjoškolaca i studenata.

Kroz ostale projekte, usmerene ka realizaciji ciljeva Nacionalne strategije za mlade, skoro 10.000 će biti uključeno u aktivnosti koje promovišu zdrave i bezbedne stilove života i kvalitetno provodenje slobodnog vremena. U cilju podsticanja volonterizma i aktivnog učešća mladih u društvu, u programu Mladi su zakon učestvovaće preko 1.400 volontera koji će pokloniti oko 50.000 volonterskih sati u unapredenje 150 lokalnih zajednica u Srbiji.

U predhodnom periodu preko Fonda je dodeljeno skoro 28.000 nagrada i stipendija u ukupnom iznosu od preko 7,5 milijardi dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи