Za nedelju dana biće gotovi radovi u Ulici Starine Novaka

Prva faza radova u bulevaru koji povezuje Vukov spomenik i Kalemegdan trebalo bi da bude završena do 20. avgusta, a kompletna ulica do kraja godine. Darko Glavaš iz Sekretarijata za vanredne situacije kaže da radovi teku po planu.

Darko Glavaš je najavio da će do 14. avgusta biti gotovi radovi u Ulici Starine Novaka, kada se prelazi na radove kod Bulevara despota Stefana.

Između 12. i 20. septembra trebalo bi da se krene i sa radovima od Francuske ulice ka Ulici Tadeuša Košćuška. Kako se bude završavala koja deonica, videćemo kako se promenila slika tih sredina, rekao je Glavaš. 

Najveća gradilišta bi trebalo da budu završena do 1. septembra, među kojima su Trg republike, Karađorđeva ulica i Topličin venac.

Na pitanje kako odgovara na zamerke građana koji se žale da se teško kreću kroz grad, Glavaš je rekao da Beograd nije jedinstven po tome.

"Svaka metropola pati kada se izvode radovi, a sa završetkom radova vide se benefiti", naveo je Glavaš i dodao da su u Ulici 27. marta zamenjene vodovodne i kanalizacione cevi, grejni sistemi, uređuju se trotoari.

Bulevar koji povezuje Vukov spomenik i Kalemegdan će, kaže, biti nov i moderan bulevar.

Ukazao je da u Beogradu ima oko 15.000 planiranih radova godišnje, a kada se dodaju kvarovi i radovi na linijskim instalacijama, ima ih i do 70.000 na 8.000 saobraćajnica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво