Letnje čari Stare planine

Sa 60.000 noćenja prošla godina za Staru planinu bila je rekordna, a ove godine nadmašuju i taj rezultat sa do sada zabeleženih 50.000 noćenja. U letnjim čarima Stare planine uživaju gosti iz svih krajeva Srbije i inostranstva.

Iako je ovde okosnica turizma skijanje, Stara planina sve je atraktivnija i za turiste koji letnji odmor žele da provedu aktivno u prirodi.

"Planina je mesto gde nalazim mir i dobru energiju. Sa bugarske strane uspon je teži, a ovde smo proveli divan dan", kaže jedan od gostiju.

Neki su osvojili Midžor, i kažu da im je bilo mnogo lepo.

Od dve hiljade ležaja, trećina pripada hotelima Stara planina, Babin zub i Planinarski dom, a gostiju ima i u privatnom smeštaju.

"Do letnje sezone imali smo 24 odsto rasta noćenja u odnosu na isti period prošle godine, što znači da smo od svih turističkih centara imali najveći rast. Kao rukovodilac kompleksa najponosniji sam kada se gosti vrate . A sve više vidim da gosti dovode i svoje prijatelje", kaže Goran Karadžić, direktor kompanije "SP Resort".

Jedina gondola u Srbiji nalazi se upravo na Staroj planini. Aktivna je tokom skijaške sezone. Sve ostalo na 115 hiljada hektara, koliko zahvata ova gorostasna lepotica, atraktivno je i tokom leta gostima koji istovremeno traže mir i spokoj i aktivan odmor.

Sem planinarenja i šetnje planinskim stazama, organizuje se vožnja biciklom, paraglajding, ultra maraton. Nacionalni park privlači i ljubitelji zaštićenih životinjskihi vrsta poput beloglavog supa i mrkog medveda. Gosti su zadovoljni.

Infrastruktura je nova, putevi su dobri, bezbedni, obeleženi, a ima i novih gradilišta. Uz unapređenje turističke ponude bez narušavanja prirode, domaćini su uvereni da će imati sve više gostiju. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара