Završava se saniranje naprslina na auto-putu kroz Grdelicu

Na južnom kraku Koridora 10, na deonici od Caričine doline do tunela "Manajle", završava se saniranje naprslina na površinskom sloju asfalta.

Nedostaci su uočeni na tri mesta gde je asfaltiranje prekidano zbog loših vremenskih uslova, objašnjavaju u preduzeću "Integral inženjering" koje je radilo tu deonicu.

Sanacija koja košta 450.000 dinara ide na teret izvođača radova. Iz nadzornog organa ističu da problem nije veliki i da se sanacija obavlja radnim danima kada je saobraćaj slabijeg intenziteta. 

"Želim da se izvinim zbog ovih okolnosti koje su se dogodile na terenu, trenutno 'Integral inženjering' izvodi radove na sanacija pukotina na ovoj deonici na tri mesta. Danas se radi poslednja sanacija. Kao što sam objasnio, mi smo asfaltirali habajući sloj debljine četiri centimetara u kišnom periodu u maju 2018, to ne znači da smo asfaltirali po kiši, to znači da smo prekidali asfaltiranje kada je počinjala kiša i da imamo više mesta nastavka asfaltiranja", istakao je Darko Milovanović, predstavnik izvođača radova.

Entoni O'Nil, predstavnik firme "Luid Berger" koja je nadzorni organ, rekao je da između izvođača i investitora postoji klauzula koja se odnosi na situacije kad dođe do pukotina na deonicama.

"Ovo nije idealna situacija, ali je prosto nešto normalno što se često dešava za vreme garantnog perioda i u Srbiji i u inostranstvu. U ugovoru između izvođača i investitora postoji klauzula koja se upravo brine za ovakve situacije, odnosno za saniranje tih mana do kojih dođe nakon što se trasa otvori za saobraćaj", naglasio je  O'Nil.

U "Putevima Srbije" ponovo ističu da je auto-put potpuno bezbedan za saobraćaj.

Od 15. juna, kada je uveden jedinstveni sistem naplate, tim putem dnevno prolazi prosečno 14.000 vozila, a do 1. septembra očekuju još oko milion. 

Pre dva dana na auto-putu kroz Grdelicu pojavile su se naprsline, i to na delu puta između Caričine doline i tunela "Manajle". 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво