Brnabić: Za Lučane do kraja godine 400 miliona dinara

Vlada Srbije izdvojiće do kraja godine više od 400 miliona dinara samo za Lučane, najavila je premijerka Ana Brnabić prilikom posete toj opštini.

Više od 250 miliona dinara je namenjeno za sanaciju štete od poplava, sređivanje vodotokova i građenje bedema i nasipa, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Brnabićeva je posetila Guču, koja je nedavno ponovo poplavljena i opštinu Lučane koja je plavljena više puta. Premijerka je rekla da je došla da proveri kako teku radovi.

"Ovo je samo nastavak posla koji je započet 2014. Imamo sve manje poplavljenih područja. Lučani sada nisu bili poplavljeni ali Guča jeste. Završili smo put Stanići–Bugračići–Belica koji je poplava odnela u Guči", rekla je srpska premijerka.

Premijerka je obišla obnovljenu deonicu puta, neke od stambenih i privrednih objekata čiju je sanaciju pomogla država, kao i odbrambeni nasip i crpnu stanicu u Lučanima, izgrađene 2017. godine.

Brnabićeva je u selu Krstac u opštini Lučani posetila i pekaru u kojoj je nedavno bio i predsednik Vučić, a koja je bila potpuno uništena zbog poplave.

"Ovo je sigurno treći ili četvrti put u poslednjih nekoliko godina da su oni poplavljeni. Njima smo već isplatili pomoć, oni počinju da rade za vikend. Do kraja avgusta isplatićemo ukuno 50 miliona dinara pomoći porodicama", najavaila je predsednica Vlade.

Podsetila je da je do sada isplaćeno oko devet miliona dinara porodicama koje su ugrožene od poplava.

U sređivanje vodotokova, nasipa i bedema biće uloženo još 200 miliona dinara, a za rekonstrukciju škole u Guči predviđeno je 150 miliona dinara, naglasila je Brnabićeva.

Premijerka je posle Guče i Lučana obišla i opštinu Požega, gde se sastala sa najmlađim predsednikom opštine u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво