Stefanović i Pinter: Srpska i mađarska policija nemaju otvorena pitanja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Budimpešti sa mađarskim kolegom Šandorom Pinterom o daljem unapređenju saradnje policije dve zemlje, koju su ocenili kao izvanrednu.

Nebojša Stefanović je nakon sastanka rekao da srpska i mađarska policija nemaju otvorena pitanja.

"Mi se uvek trudimo da saradnju unapredimo kako bismo se još efikasnije borili protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i rešavali važna evropska pitanja vezana za migracije, borbu protiv terorizma i unapređenje protoka ljudi i robe. Želimo da našim građanima obezbedimo što bolji, bezbedniji i brži tranzit kroz naše države", rekao je Stefanović.

Ministar je naveo da je sa mađarskim kolegom razgovarao i o evropskom putu Srbije, kao i da mu se zahvalio na podršci koju Mađarska pruža našoj zemlji na polju evropskih integracija, ali i na bliskim prijateljskim odnosima.

"Trudimo se da dostignemo visoke standarde koje Evropa predviđa i u okviru poglavlja 24 i šengenskih kriterijuma. Nastavićemo zajedno da radimo sa Mađarskom u interesu naših građana i u cilju dostizanja kriterijuma koji će osigurati njihovu veću bezbednost", rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Mađarske Šandor Pinter istakao je saradnju srpske i mađarske policije u borbi protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija i drugih krivičnih dela.

Prema njegovim rečima, sa ministrom Stefanovićem razgovarao je o unapređenju saradnje i merama koje će poboljšati rad policija dve zemlje u cilju bržeg tranzita građana i njihove veće bezbednosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво